RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

e jel vama svetli nazad ispod prednjeg sedista, jel to nemaju sve ili imaju pa meni crkle sijalice ali ja gledo dole nisam nasao bas mesto za sijalicu

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Originally posted by makinus
      Originally posted by max3m87
      covece da sam ja na tvom mestu ja bi se plasio tvog auta ...
      salim se... sreca..
      znaci sad je ko nov... sad ce da se vozi
      upravo tako, moracu da isteram iz njega!

Nego jel imao neko problema sa skripanjem brisaca. Imao sam bosch brisace koji su odlicno brisali, ali skripali. Juce kupim alca (koristio sam ih ranije i odlicni su za sezonu) i opet skripi. Koji je tu fazon?
      Ja sam pre nekoliko nedelja kupio Valeo brisače za lagunu, u pakovanju su i onaj od 600mm i onaj manji, za nešto preko hiljadu dinara. Nemam pojma da li su original, ali su odlični. I ne škripe.

Comment

• makinus
        CBC Član
        • 17.06.2010
        • 62
        • Beograd

Originally posted by max3m87
        e jel vama svetli nazad ispod prednjeg sedista, jel to nemaju sve ili imaju pa meni crkle sijalice ali ja gledo dole nisam nasao bas mesto za sijalicu
        To je za mene zona sumraka, saginjao sam se i video neke kablove, neke otkacene neke ne... Rekoh ostavi to samo ces da se nerviras

Sto se tice stakla moracu da probam sa kornjacom, hvala na odgovoru i na ponudi

@Car
        Care ja sam juce pitao za valeo kaze cika 2700din. A ovi alca su 890.

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Maxi kada ti je rodjus da ti kupimo komplet uradi sam, sa sve sijalicama i uputstvom za zamenu istih u lagunu
          Sto se brisaca tice, ja imam valeo od starta, odlicno brisu ali zato skripe za medalju, duze vreme se nosim mislju da kupim one nove bosh-ove...
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Da, i meni je bila čudna cena, ali kao što rekoh super su. Imaju kutiju, ugravirano "Valeo" na samim brisačima itd. Ali ok, ne moraju biti original. Uzeo sam ih u nekoj prodavnici auto delova u Dimitrija Tucovića, kad se iz Cvijićeve prođe nadvožnjak radnja je odmah sa desne strane.

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Care JBT ja sam juce tamo pazario brisace . Firma se zove KIT komerc.

Modesti ne uzimaj bosch dok ne budes siguran da nece skripati. Zato se ni ja nisam usudio da kupim ove od blizu 3K.

Skoro sam bio u Nemackoj i u renoovom servisu mogao sam da pazarim original iz renault butika na akciji brisace za 35e. Video sam i Bosch koji su u nekom marketu bili 40-45e (mnooogo je). Ali opet crv sumnje je bio "sta ako opet budu skripali...", srecom.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad

Makinus ovi valeo sto imam sjajno brisu, ali sjajno, ali me ubi skripa...
                Da li je iko probao champion brisace, oni su pre bili dobri, ne znam kakvi su sada?

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

sto se tice sijalice ispod sedista , ja ih isto nemam.... a brisaci mi za sada ne skripe napred , samo nazad ... i to bas bas brisac sam uzeo pre dva meseca i to samo za mene - ispred vozaca, valeo nekih 850 din ako se ne varam. i rece mi prodavac da zameni on , na sta sam ja pristao i cekao sam jeno dobrih pola sata ...
                  istina , ako ih menjas jednom godisnje i zaboravis princip promene brisaca , posto je bas poseban redosled montiranja ...ali ako radis svaki dan taj posao onda je to ni 5 min posla
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

E rodj mi je za 4 dana... tako da momci po sijalice i pisite uputstvo... znaci ne mora da imam sijalice nazad mislim mozda ih i nema... heheh...

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Vidi ovako max.....

Kod mene imam sijalice u svim vratima, kod vozacevih i suvozacevih nogu, ispod prednjih sedista da osvetle noge onima na zadnjem sedistu, samo jedna u gepeku sa leve strane, i po jedna ispod svakog suncobrana (iznad vozacene i suvozaceve glave) Tu su jos po tri sijalice na plafonu izmedju vozaca i suvozaca, zatim negde na sredini krova i negde iza zadnjih sedista. Znaci ukupno 9 plafon, 4 u vratima, 4 kod nogu, 2 ispod suncobrana i 1 u gepeku. Znaci 20 kom ako nisam nesto zaboravio.... znaci kada sve popalis nocu svetli kao novogodisnja jelka.

Inace moram da se pohvalim, sinoc sam ubacio Xenone na duga svetla i maglenke, tako da mi je sada sve xenon. Imam slike pre ugradnje, pa cu danas slikati ovako da vidite razliku. Mnogo bolje izgleda, a ne da se bolje vidi put nego odlicno!
                      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Originally posted by Laguna GT techno
                        A meni u servisu kazu da je to turbina,mada ja mislim da je turbina iza,malo dublje,kazu mi "vidi tu na turbini ti curi ulje,mora turbina na remont'',i kazu mi da u ovim crevima ima ulja,a trebalo bi da bude samo vazduha...,sad ja ne znam sta bi tu trebalo da bude od ta dva...?

Evo matori moja tema o tome na drugom forumu.. http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic ... 32#p216532
                        I ja imam isti problem.DOk nivo ulja ne pada kao kod mene,nemoj brines tako su mi rekli. Samo kod mene nije masno na onom dole crevu kod hladjnaka ,znaci samo gore.
                        Seveke@
                        Al si izbrojao alal vera I kod mene na istim mestima.. +1 u pretincu za rukavice kako ga zovu il ti ladici
                        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kod mene je isto ovako masno.

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

Isto kao kod mene ili njega
                            Mislim da su rekli da ovo moze da se reci zamenom dihtunga na ovom spoju .. Tipa 1000 din
                            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad

Au Savke sta je sijalica, zamisli sta bi tu posla bilo za maxa... Nego koliko te je izasla rabota sa xenonima na duga i maglenke i kako si resio da se prilikom blicanja dugim svetlima oma upali xenon, jer ipak njima treba do 2-3 sekunde da postignu pun efekat?

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pa xenoni su me izasli oko 200e + 50e motor za prskalice za pranje farova + 90e farbanje branika, retrovizora i desnog blatobrana koji su bili izgrebani.(ovo se nakanjujem da uradim od kago sam je kupio)

Sto se tice dugih svetala, kada ih upalis oni blicnu jako a zatim se intenzitet smanji i treba im par sekundi da osvetle kako treba. Znaci nije problem ni za ablendovanje, posto ce onaj kome je upuceno shvatiti poruku. Opet kada vozis pod dugim svetlima i kada su xenoni zagrejani skoro trenutno dobijaju pun intenzitet. Znaci kada ti naidje neko u susret i iskljucis duga, cak i posle pola minuta budu dovoljno zagrejani da sijaju kako treba odmah kada ih upalis.

Comment

Working...
                                X