RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • autentik
    CBC Član
    • 06.08.2010
    • 11
    • bosnia

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Mogu li on line dobiti informacije o moj lagunici ..... (tipa zadnjih servisa, sto je radeno itd), a samo da ne idem kod ovlastenih....

Naravno ako moze saljem podatke broja sasije i motora.......

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

mislim da ne moze,samo ovlasceni servisi imaju pristup tim podatcima

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by savke
        Inace ne bih se slozio da je autopmatska rucna glupost. Zvici kao moja zena kada je prvi put sela u lagunu, a sada ne zna kako je vozila bez nje. Odlicna je stvar samo se treba navici.
        Ma, znam ja da je to dobra stvar... Ne volim je pre svega zato što mislim da nepotrebno komplikuje nešto što ne bi trebalo da bude komplikovano. Dok je sve ispravno, super, ali nastaju problemi kad auto ostane bez struje (akumulator), zbog kvara i slično. Evo, upravo je sada aktuelno povlačenje Scenica II na vanredni servis zbog slučajnog aktiviranja automatske ručne kočnice u vožnji... Osim toga, na laguni II je komanda montirana na idiotsko mesto. Na laguni III je tamo gde i treba da bude, tačno na dohvat desnom rukom, kod naslona na središnjoj konzoli.

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

gde se na laguni 2 nalazi dugme za automatsku rucnu posto ja nigde ne vidim a i vec sam pisao da kada skinem plastiku oko menjaca i rucne imam jedan raspojen dzek ako neko zna od cega je dali je od automatske rucne ili od neceg drugog , i kako da znam dali mi auto ima istu. hvala
          https://t.me/pump_upp

Comment

• makinus
            CBC Član
            • 17.06.2010
            • 62
            • Beograd

Vrlo je prosto - ako imas rucnu rucnu onda nemas automatsku rucnu

Automatska rucna kocnica je uvedena sa restilizovanom verzijom 2005.

Meni je licno problem sto sam se navikao na automatsku, pa kad predjem u drugi auto cesto mi se desi da krenem nizbrdo .

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by mupe
              Originally posted by savke
              ... Osim toga, na laguni II je komanda montirana na idiotsko mesto. Na laguni III je tamo gde i treba da bude, tačno na dohvat desnom rukom, kod naslona na središnjoj konzoli.
              Nemoj zezati jos je Ranault 4 imao rucnu sa leve strane!!! Inace postoji poluga u pregradi izmedju sedista kojom mozes da otpustis rucnu kada ti crkne akumulator.

Kad smo vec kod automatske rucne...da li je neko probao da je aktivira dok se krece? Da li uopste moze da se aktivira u voznji?
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• vlaves2000
                CBC Član
                • 28.03.2010
                • 95
                • srbija

Originally posted by makinus
                Vrlo je prosto - ako imas rucnu rucnu onda nemas automatsku rucnu

Automatska rucna kocnica je uvedena sa restilizovanom verzijom 2005.

Meni je licno problem sto sam se navikao na automatsku, pa kad predjem u drugi auto cesto mi se desi da krenem nizbrdo .

imam redovnu rucnu znaci nemam elrktricnu dobro. a sta zasta je onda onaj dzek ako neko zna sto mi je raspojen

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

To je konektor za telefon u kolima koji treba da je u pregradi izmedju sedista. Svi imamo instalaciju za to.
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• vlaves2000
                    CBC Član
                    • 28.03.2010
                    • 95
                    • srbija

i svima vam je predpostavljam raspojena dzeksna

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

inace danas sam menjao prednje i zadnje plocice, i silen blokove pozadi, jedino treba da nabavim sijalicu za maglenku H11 ako neko zna gde ima povoljno, i u neko doba ce mi trebati ona dva nosaca za lonac od auspuha. hva;au napred

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd
                        • Renault LagunaII 1.8 16v

zasto su veliki servisi svuda od 250-350e a u ovlascenim 550e jel razlika u delovima ili sta posto garancija ista :-)

Comment

• vlaves2000
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 95
                          • srbija

nije potrebno citirati post koji cini redovan tok diskusije

samo zato sto su ovlasceni koliko sam jacuo i u ovlascenim servisima je pala garancija na 60000

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

Originally posted by vlaves2000
                            inace danas sam menjao prednje i zadnje plocice, i silen blokove pozadi, jedino treba da nabavim sijalicu za maglenku H11 ako neko zna gde ima povoljno, i u neko doba ce mi trebati ona dva nosaca za lonac od auspuha. hva;au napred

h11 je jedna od najskupljih sijalica,ja sam platio wurth-ovu oko 1800-1900 ne secam se tacno ali u svakom slucaju je skupa
                            koliko si platio plocice i koje su
                            taj dzek je i meni prazan ali sam razmisljao da je od navigacije jer je ja nemam a tu mu dodje komanda za navigaciju(ispod rucne pored sva cetri)
                            a sto se tice automatske kocnice ,ja je namam a meni je '06godiste,ali posto je meni automatik mislim da bi bilo pametno da je imam jer mi se povremeno desi kada parkiram da zaboravim da vratim u P a kog lagune moze da se izvadi kartica i ako ne vratis u P dok kod modela sa kljucem ne mozes da izvadis kljuc,sto smatram manom(vadjenje kartice i ako nije u parkingu) ali sreca pa je kod mene sve ravno pa mi se nije desilo da mi auto krene kada izlazim ili sl
                            sto se tice potrosnje,kod mene 6,5-7,5 po otvorenom a u gradu 8,5-9,5 ali da naglasim da moje relacije po gradu su od kilometra do dva ,jbg kada mi je sve blizu ,prednost manjeg grada,i lenjost da bi pesacio
                            vlaves2000,mrtva trka ti je sa maxom jer si pitao za dzek kod menjaca vise puta ,izgleda da te intrigira za sta sluzi ko maxa sijalice
                            max pa uporedi broj crtica i brojeve koje si napisao ....meni deluje isto,inace radi odlicno dok se ne pokvari kao i sve ostalo
                            max a koji je noviji jer i kod mene je taj a 06 je ili ti ph2

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

koliko je pouzdan ovaj pokazivac ulja na tabli ja imam stariji onaj □□□□__ jer kod mene varira nekad a pogledam na meracu uvek je isto ima ulja ⅟5 ili ⅟4...

Comment

• Laguna GT techno
                                CBC Član
                                • 21.06.2010
                                • 35
                                • Beograd

Ja sam pokusavao da je aktiviram u voznji i otkrio sam ovo.Kad upalis auto rucna ti je jos aktivirana,ako povuces onaj plastisan deo rucne i drzis,kad' krenes unapred auto ce vuci svoje zadnje tockove sve dok je ne pustis,a ko povuces i odmah pustis rucnu u toku voznje nece se desiti nista,ali ako je u toku voznje povuces i drzis zakocice malo i pojavice ti se nesto na bordu i odmah ce automatski da je opusti,tako da u voznji ne mozes da kocis sa njom...

Comment

Working...
                                X