RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ljudi nista novo, komsija neki opet me krstio... sad su presli na vozacevu stranu.. dosta im suvozaceve... smorio sam se bas bas bas... ne znam vise sta da radim..

Comment

• johhny
      CBC Član
      • 07.02.2010
      • 14
      • Beograd

hteo bih da zamenim zvucnike u zadnjim vratima, a posto nemam el podizace rucica za otvaranje prozora mi je tacno na onom plasticnom poklopcu preko zvucnika. ima li neke fore za skidanje te rucice ili samo treba malo jace da povucem ka sebi? probao sam ali ne smem da preteram... hvala i pozdrav svima

Comment

• CDanijel76
        CBC Veteran
        • 11.01.2010
        • 144
        • Novi Sad

@max, sta da ti kazem , i kod mene je slicno stanje...
        a savet ,- ako imas "banderu" ili "drvo", parkiraj sa neke od starna gde zelis manja ostecenja
        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pa Max stvarno je vec previse. Okaci kamere pa kad sledeci put vidis, pravac sa snimkom u sup pa nek oni resavaju.....
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• drmijan
            CBC Početnik
            • 13.09.2010
            • 4
            • beograd

Postovana gospodo,obozavaoci Lagune II i ostali molim za pomoc..
            Vlasnik sam Lagune II ,2002 god.1.9 dci ,120 ks presla 210000km.Naime, javljaju mi se vibracije u kabini,cuje se zvecanje prozora,i na oko se vidi
            kako tabla podrhtava.To se sve desava na leru,800 obrtaja i sve do nekih 1500 obrtaja.Polako kako dodajem gas i pri prelasku 2000 obrtaja te vibracije prestaju i auto radi sasvim normalno.Da napomenem bio sam u ovlascenom servisu ,da ne pominjem kako se zove, zamenili su mi sve nosace , tri ih ima.Nista nisu resili niti imaju ideju sta dalje,meni se vibracije i dalje javljaju i to postaje iritantno,veoma,pocinjem da sumljam u strucnost servisera.To je jedan problem.
            Drugi problem se javio pre par dana.Kada se krecem vecim brzinama,malo duza rastojanja,autoputem iznad levog tocka vise ka unutrasnjoj strani dolazi do naprskivnja nekakvog ulja .Da cudo bude jos vece ta pojava se ne desava u gradskoj voznji niti pri manjim brzinama ,nego samo na autoputu kada se krecem preko 120.Takodje servis nije mogao da dijagnosticira kvar.Cak sam ugovorio sa tim "ovlascenim" servisom da ih vozim na auto put i na licu mesta ustanove sta se desava.Sve ovo deluje kao nocna mora.Ako neko ima bilo kakvu idjeu,slican problem,preporuku za servis,neka mi odgovori,...pare nisu problem,samo da se resim bede.
            Unapred hvala.

Comment

• lagunas
              CBC Član
              • 01.09.2010
              • 28
              • NOVI PAZAR

Originally posted by savke
              Iako kazes da si odavno tu, posto je prvi post moram da ti pozelom dobrodoslicu.

S obzirom da je u pitanju 1.6 16V ti simptomi koje imas cesto umeju da budu vezani za crkavanje jedne od bobina, a imas ih po jednu za svaki cilindar. Doduse slicne simptome umeju da prave i dizne. Malo je nezgodno za nalazenje kvara posto se desava samo kada je hladan motor pa ce biti potrebno puno zivaca i vremena da se nadje tacan uzrok. Kreni prvo od bobina. Ako mozes od nekog majstora da dobijes jednu ispravnu za probu pa je svako jutro stavis na drugo mesto dok ne vidis koja te zeza. Ako nije to onda je gora varijanta. Mozda dizne na ciscenje pa da se vidi sta dalje.....

@Lagunas
              Mnogi majstori kada ciste EGR ventil, jednostavno ga skinu i ociste ono sto se moze, ali mnogo efikasnije je kao sto rade u velikim servisima. Nakaci se na mali uredjajcic koji mu salje impulse da ga otvara i zavtara do kraja i na taj nacin se obavi ciscenje i ne pristupacnih delova. Inace definitivno nije gorivo isto na svim pumpama. Meni se dim na auspuhu vidno smanjio (a takodje i potrosnja) od kada sam promenio pumpu.
              Savke

Hvala puno na odgovoru , a sto se tice pumpe ja sipam samo na Jugopetrolovim pumpama jer mislim da je tu pored Mola najbolje gorivo.Daj boze da je do prljavog EGR-a ja sam ga do sad dva puta cistio i nikakvo poboljsanje inace sta je zanimljivo kada se dobro isturira nema tog crnog dima . Ali nakon pet minuta normalne voznje opet se pojavi a i potrosnja na otvorenom je sa upaljenom klimom 5.9 sto je moras priznati za 2.2 dci vrh.

Pozdrav

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by mupe
                Čekaj, meni ovo nema nikakve logike... Ako je neispravan konektor ili motor leptira gasa, on je neispravan i treba njega srediti. Ako postoji kvar na kompjuteru, treba popraviti njega. Ne razumem zašto bi kvar na konektoru prešao u kvar na kompjuteru...
                Pa zato sto sam to napisao a da sam predhodno imao istih problema za koje se ispostavilo da nije do leptira vec je ipak do komjutera. Vratio moju originalnu fabricku klapnu i skinuo komp pa kod majstora ...300e i sada lepo radi bez ikakvih problema , prosto moje iskustvo je takvo .

Comment

• ristovski
                  CBC Član
                  • 12.09.2010
                  • 12
                  • Požega

Ako neko ima problem sa ventilatorom, tj. ako mu radi non stop... ja znam, ja znam šta je!

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi vi ne biste verovali koliko ga pazim i stekam... kad mogu pregradim i drugim kolima... al neverovatni su... znaci sve me udare onako malo i grebu farbu... nisu mi jasni sta idu u cm ako ne znaju da voze... kad danas zaplako nisam... stoka sve zivota mi..

Comment

• ristovski
                      CBC Član
                      • 12.09.2010
                      • 12
                      • Požega

Znam kako ti je... Mene je duša bolela dok sam gledao kako mi deca jašu po autu (tad sam još imao Peugeot 406)....ponekad im je služio kao "gol"....kad ne mogu da se zaustave na rolerima - tu je retrovizor... Komšinica - slepica opalila koferom u polustranicu... Jedno jutro izađem iz zgrade kad ono moj prednji branik lepo prislonjen uz moj auto, s' tim što je na asfaltu... i tako...
                      Od sve muke, puknem pare za garažu....i sad miran....

Comment

• Gavra01
                        CBC Član
                        • 04.02.2010
                        • 26
                        • Beograd
                        • Laguna II 1.6 16v

@savke

Hvala na dobrodošlici!
                        I ja sumnjam na neku od bobina pošto sam dizne skidao i nosio ih na čišćenje,nisu ni bile prljave,odličan protok ali nema veze,probaću sa bobinama!

Da li neko zna otprilike šta bi mogao biti uzrok mog drugog problema tj,zasto mi vibrira volan kada blago stiskam kočnicu?

Comment

• srdjan1991
                          CBC Početnik
                          • 13.09.2010
                          • 2
                          • Raca- Kragujevac

ljdui pomagajte..Prilikom paljenja mi se pali lampica za gresku i jos jedan koja ima kao neki grejac a povise njega slovo w u kockici. da li neko zna sta je ovo. i jos nesto ne reaguje na papucicu gasa vec drzi obrtaje motora na 2500. ljudi ne znam sta da radim. danas sam bio kod majstora i sve je bilo ok, gledao je na kompu i skinuo je sve greske. onda dodjem kuci i opet. auto takodje ima i plin. zna li neko koji je problem

Comment

• Gavra01
                            CBC Član
                            • 04.02.2010
                            • 26
                            • Beograd
                            • Laguna II 1.6 16v

Originally posted by ristovski
                            Ako neko ima problem sa ventilatorom, tj. ako mu radi non stop... ja znam, ja znam šta je!

Meni se desava da posle agresivnije vožnje ventilator dosta dugo radi kada ugasim auto tako da me interesuje tvoje rešenje za rad ventilatora!

Comment

• ztaxi
                              CBC Početnik
                              • 13.09.2010
                              • 1
                              • Nis

Cao drustvo pozdrav svima koliko vas ima
                              Imao sam problem s mojom lagunom II (2001god 1.9dci) izremontovana je turbina medjutim imam problem nece da prima gas i ne dize obrtaje iznad 3000. Majstor kaze da je u pitanju neki vakumski ventil ( !?! ) Da li je neko imao slicna iskustva i da li moze neka pomoc ?

Hvala

Comment

• felna
                                CBC Član
                                • 16.08.2009
                                • 18
                                • Bor
                                • Renault laguna II

Originally posted by cale
                                @felna Pogledaj kod nekog elektricara da ti ocisti senzor polozaja radilice. Tu se skupi opiljka i prasine, auto pobenavi i nece da upali, tj ima te simptome sto si ih opisao. Probaj to da uradis, mozda ce pomoci.
                                E hvala Cale...uradicu to jos sutra. Javicu ako je bilo zaprljano. Ziv bio.

Comment

Working...
                                X