Vedran i ja smo videli, ali samo kamion i keca, mazdu nismo.
jesu li vozaci u BG poludeli ?
Collapse
X
-
Pre par dana, kod mene u kraju, sve ulicice sirine 3m max, prolazim jednom, meni desno zid, levo izmedju asfalta i ograde kuce deo sa nabacanom zemljom i kamenjem. Ide mi fiesta stara u susret, ja se pomerim skrooooz desno, koliko sam mogao i stanem. Fiesta stoji takodje, i krece lagano ali po sred ulicice. Gledam retrovizor, zakacice me provereno, cuje se krrr... Izadjem, pogledam, branik ocesan, nista strasno. Krecem ka fiesti, otvaraju se vrata, ruka se trese kao dajc na leru, pogledam, ono neki dekica od 60+ dina. Gleda me onako ckiljeci, uplasio se jadnik. A ja... ne znam sta da mu kazem. Rekoh, nije nista, kazem mu da vozi pazljivije, okrenem se i odem. Pitaj boga jel ima dozvolu, vazecu, i auto jel regovan itd. Da ne pricam o tome sto verovatno ne vidi belu macku itd. Ali eto... Srbija.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
-
Krvavo crveno svetlo kako kazemo
elem, pre nekoliko godina, idem ja panchevackim putem prema bg, bili neki sitni sati ujutro... Kad blicaju od preko puta. Ja usporim na 50 jezivih mada mislim da je dozvoljeno 80 km/h...
Prolazim a on me onim radarom smekuje... Ja se smeshkam a on nadrndan... Prodjem ja njega i dam gashcinu u trecoja a on se g0vnar okrenuo za mnom i puca me radarom????!!??!??! Naravno, posto sam gledao u retrovizor, video sam ga i zaustavio ubrzanje na 80 km/h na sta sam mu opet pokvario dan mada ne znam kako bi me teretio za ovakvo prekorachenje... Jel ima neko ideju?
Pa nek mi neko kaze da je policija narodna... I da misle na nasu sigurnost...
Kerine...
Comment
-
-
Poludeli jesu, pa jos i svi mi sa njima...
dakle da se malo otvorim, i ispovedim, nadam se da ce te razumeti, ovo je dobra skolica...kako za koga.
Voznja je nivo svesti, a sigurna voznja je jos visi.
Ovde je poterbno malo duze pisanja da bi se shvatilo sta hocu da kazem.
Moj tast, covek koji se od svoje 12-te bavi automobilima, ima obicaj da kaze "ovo je gore nego na ratistu". Dakle covek ima sve INSTRUKTORSKE DOZVOLE (znam da to nista ne govori o kvalitetu coveka), sve sem voza (i za avion, a i za camac). Tako mi je namestio foru da je to neverovatno... LM, krenemo mi na Bubanj da vidimo sta ima, ja tek polozio ajd' da mi kupimo kola.. On vozi Gnoja 1 Gti koji je poresao 800K Km. (u sjajnom stanju, bez ulaganja) Kaze mi da ja vozim, ja seo i 'ajde... Sve je bilo u redu do bubnja... Vracamo se mi, penjemo se na uzbrdici, nigde zive duse, ja vozio nekih 80kmh, u srednjoj traci, kad izlete mi sa leve strane jedan audi 80 stari, onaj kockica, pocne da KOCI 2m ispred mene ... ja na kocnicu, tast na rucnu
gume se zapalile ... Audi 80 odjednom doda gas i ode... ja pozeleneo.. posle par stotima metara, ja njemu... e, ja ne mogu vise da vzim pocnem da $%#$@%*&^ svima i gnoju i audiju i tastu i Bubjnu i Slobi..... tast kaze: smiri se i vozi, necu ja da sednem-vozi do kuce...
Epilog: posle par dana kaze on meni: secas se onog audija .. e, to mi je prijatelj koga sam onaj dan sreo na bubnju i dogovorili se da te namsetimo.. sta mislis kako smo ucili nadobudne vojnike da voze, na autobusu nema duplih komandi .... kaze mi tast, samo da znas:
1. Nikad nemoj da se nerviras oko drugih ******, jer onda postajes opasan po svoj zivot i za saobracaj
2. drzi odstojanje
3. u gradu, SAMO STRPLJENJE i bez nervoze.
Od tada prodje par godina, (5-6), ja shvatim da nema boljeg vozaca od mene. (najveca greska koju covek moze da napravi)...
Bio sam saam u kolima i nesto nervozan vozim auto-putem iz pravca plavog mosta ka Zemunu. Ljudi voze ko kokoske, 50Kmh u levoj... iz leve skrecu deno kod hitne... lelujaju na putu... a ja se pravim pametan i vozim 130kmh, ablendujem, masem, #%$^#$@#@ svima zivim na putu. Ispred mene jedno 200m, vozi neka Alfa metalic zelena nova, mislim 156, bugarske table. Onako nervozan nisam ni video da kolona ispred mene staje u skroz levoj traci negde ispod Mostara. Ja vozim negde 120-130... Kad sam video sta se desava, kocnica do daske i kociiii, sunce ti...
Kad zelena alfa, ladno malo desno i malo gas, pomeri se desno i stane...... mislim da nije bilo potrebe jer sam stao na vreme. Prodje par sekundi, taman da dodjem malo sebi, kolona krenula. Alfa ispred mene doda gas, ja za njom, prestrojim se u desnu traku dohvatim plasticnu flasicu tu negde oko sedista. Vozmo paralelno alfa i ja, ja flasicu kroz prozor (vodim na pice), masem uz osmeh tipu iz Alfe, Samo je odmahnuo, osmehnuo se i krenuo dalje, a ja ovcica beeee.
Tada sam shvatio da ima jos neko ko je, ako ne bolji, onda isti vozac kao ja
Naj teze je shvatiti da koliko god mislis da dobro vozis, to nije dovoljno i svako ko kaze da zna da vozi laze... sem mog tasta, menei bugarina...
P.S. "ovde lezi onaj koji je imao prednost"1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
A to kako se vozi po Beogradu 99% je neudlucno, nepismeno, neartikulisano, nevaspitano, kriminogeno, nedoebano, ne zna gde je krenulo, ne zna ni zasto je krenulo. Sto je naj gore ima 500,000 vozila vise nego sto treba. Ludih instruktora u sve ludjum auto skolama, koji po sred najveceg spica teraju plavusu da se krece najprometnijim ulicama, cirka 25 kmh. Kamiona u centru grada, stanara sa novog BGd-a koji idu na karaburmu u 14H, na pijacu... do ludih Urbanistickih planera kojima se ne da da 50 godina izgrade 2 mosta preko save i jedan preko dunava, u Zemunu do Borce. Obilaznica koja se gradi cirka 30 god. Dzipova koji bahato zauzimaju 3 parking mesta parkirajuci se popreko... maminih sinova koji kako rece jedan ovde "treba da voze 4x4, sa 300 HP, kako bi naucili da voze" pa onda kad se spucaju u 5 ujutro u nedelju vozeci 280 svi pricaju "bila su dobra dece"...
Malo je ovo prostora da se sve nabroji1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
@Vujke,
Nema ali sam se nadovezao na prichu sa predhodne stranice o pandurima i radarima...
Svi mi moramo na tezi nachin da ukapiramo kada treba da se uozbiljimo u saobracaju, neki ranije ... neki kasnije a neki nikada r.i.p
Ja sam sa 130 i kusur plivao izmedju automobila na autoputu dok se nisam zaneo i sevrdao levo desno zadnjim delom dok nisam izvukao auto jedno 300 metara.
Prolazio izmedju 2 automobila u trakama ispred sajma da ih maltene dodirnem retrovizorima...
Sa 220 usporavao tik na branik automobilu koji je isao levom trakom 80...
Ko ima srece docheka da postane normalan vozach. sada se samo smejem kada me taxista isece a nekada sam iskakao kroz shiber
Posto nema zakona, moramo sami da uvidimo...
Podrzavam post iznad apsolutno
Comment
-
-
Nije prosla ni nedelja dana od kad sam kupio ovaj auto, vozim tastu, zenu i dete i na raskrsnici na Zarkovu kod skretanja za Pink, lik u Kadetu iz leve trake prestrojava se pravo na mene. Legao sam na sirenu, al mamlaz nista i srecom tu autobuska stanica (hvala joj), ja naglo cimnem desno i nekeko se izvucem. Poludim totalno i pocnem da ga jurim, a u kolima vriska prisutnih. Stignem ga na semaforu, otvorim vrata i kazem liku: Sad cu da ti j...m mamu! On se usro, kao, molim te izvini, nisam te video. Ja nekako iskuliram, vratim se u kola i posle shvatim da sam i ja kreten, jer mogao sam samo sranje da napravim. Sta ces, ponekad svako od nas spada u naslov teme...Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
..ali, najgore je za neki praznik...tada izadju na ulicu i oni koji voze auto jednom u mesec dana [ a i redje ]...Radnim danom meni je uglavnom ok...Naravno, guzva je...ali to mora da bude, veliki grad a male ulice po centru...Retko se iznerviram zato sto je guzva pored Sajma, ili u Pozeskoj ili na ukljucenjima na Gazelu...itd, itd...Ali me nerviraju guzve koje su
'' nicim izazvane ''...To su one situacije kada imas 5 automobila, a ono kolona...samo zato sto onaj prvi drzi 40 km/h...Naravno, svako sledeci iza njega ide sve sporije, a onaj peti po redu ide i manje od 30 km/h...Nisu mi jasni takvi ljudi kojima je ok da idu 40...i ne smeta im...
Pa, idi kupi biciklo i sa njim vozi 30-40 km/h...nemas registraciju, nemas troskove odrzavanja, ne sipas gorivo...a isto mozes da ides 30...a nizbrdo i 40...
Takvi ti stvore nervozu, onda ljudi u koloni iza njega moraju da ga obidju, samim tim je rizicnije, jer obilazis i vise od jednog auta, iznerviran si...Te me guzve nerviraju, jer nisu izazvane uskim ulicama, velikim brojem automobila, ili snegom od pola metra [ koji naravno iznenadi putare],
vec su izazvane ljudskom gluposcu...
I, zasto ljudi sve vise pale svetla po danu...to kod nas jos nije obavezno...
Znam da kod nekih najnovijih automobila, svetla se pale cim upalis auto...Ali kada vidim na nekim starim po 15 godina, ili na Yugu...to mi nije jasno...Danas bas vidim lika [ Opel Astra classic, crvena ] , pre nego se naoblacilo, pre nego je kisa bila uopste u najavi...upalio covek cak i maglenke...Valjda misli da mu je auto tako lepsi, sta li ...
Comment
-
-
Originally posted by neshaoctI, zasto ljudi sve vise pale svetla po danu...to kod nas jos nije obavezno...
Znam da kod nekih najnovijih automobila, svetla se pale cim upalis auto...Ali kada vidim na nekim starim po 15 godina, ili na Yugu...to mi nije jasno...Danas bas vidim lika [ Opel Astra classic, crvena ] , pre nego se naoblacilo, pre nego je kisa bila uopste u najavi...upalio covek cak i maglenke...Valjda misli da mu je auto tako lepsi, sta li ...
Lakse uocis vozilo, sa koje god strane da ti nailazi.
Po meni su gori oni koji izadju na ulicu predvece i zaborave da upale svetla. Ono, ulicna rasveta i tako to, koji ce mi svetla. E takve trebaOptimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
Comment
-
-
E al kad iz auta skochi matorac od metar i zilet da se pegla sa mnom pa moram da bezim oko auta da ga ne povredim a crkavam od smeha
Ma samo se smejem kada bud@la pravi njsra a to toplo preporuchujem i vama... Verujte, mnogo je dobro za nervni sistem
Comment
-
-
Originally posted by neshaoct..Ali me To su one situacije kada imas 5 automobila, a ono kolona...samo zato sto onaj prvi drzi 40 km/h...Naravno, svako sledeci iza njega ide sve sporije, a onaj peti po redu ide i manje od 30 km/h...Nisu mi jasni takvi ljudi kojima je ok da idu 40...i ne smeta im...
Pa, idi kupi biciklo i sa njim vozi 30-40 km/h...nemas registraciju, nemas troskove odrzavanja, ne sipas gorivo...a isto mozes da ides 30...a nizbrdo i 40...Takvi ti stvore nervozu, onda ljudi u koloni iza njega moraju da ga obidju, samim tim je rizicnije,
Originally posted by neshaoctAli kada vidim na nekim starim po 15 godina, ili na Yugu...to mi nije jasno...
...upalio covek cak i maglenke...Valjda misli da mu je auto tako lepsi, sta li ...1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
Comment