RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krypton
    CBC Član
    • 04.08.2012
    • 25
    • Beograd
    • Astra G 1.8 16V 1999

Originally posted by Laganica View Post
    Pozdrav drugari,

- kada otključam auto nepale mi se svijetla u kabini i nakon vožnje kada izađem otključaju se samo vozačeva vrata dok ostala ostaju zaključana.
    pozdrav, ja sam imao ovaj problem pre par dana i rešio sam ga tako što sam skinuo konektor na vratima i vratio ga nazad, posle toga je proradilo.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by Laganica View Post
      Pozdrav drugari,

imam sledeće probleme sa mojom Lagunom 1.9dci 88kw iz 2004 godine:
      - kada upalim auto, dešava mi se da se samo ugasi i u poslednje vrijeme je postala dosta lijena u odnosu na ranije i
      Zahvaljujem se unaprijed na svim savjetima i sugestijama i želim VAm ugodnu vožnju...

Ne znam kako mislis lenj, ali meni kad se gasio i nije hteo da ide bila je lambda sonda ali bukvalno mozes u drugoj da stisnes gas do daske i nista puni polako tek preko 2500rpm je bilo drugacije tj normalnije.. poz

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

@sony
        Kod mene je jedan poceo malo da curka, kaze majstor nista hitno ali pratimo stanje pa u nekom periodu da se zamene. Inace cena za oba zadnja amortizera marke Kayaba sa zamenom kosta 110e. Mislim da je to povoljno u odnosu na to koliko si ih ti platio.

Comment

• swaxy
          CBC Početnik
          • 02.10.2012
          • 4
          • sokobanja

Pozdrav svima...Imam problem sa lagunom 2001 1.6 16v grandtour,auto pali kad je hladan kao mina,dok kad se zagreje treba poprilicno zadrzati taster za paljenje da bi upalio,i non-stop motor podrhtava,da napomenem auto je na benzin,bez plina...Pa ako neko zna o cemu se radi,bio bih mu zahvalan na pomoci...pozz

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

samo da javim da sam zamenio automat za rikverc i sa tim automatom se dobija i funkcija paljenja auta kad je u leru znaci i to on odredjuje... poz...

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Kako kako molicu!? Nije hteo da ti pali u leru ili sta?

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

pa morao sam da stisnem kvacilo jel u leru nije aktivno ono dugme za paljenje sad radi

Comment

• krypton
                  CBC Član
                  • 04.08.2012
                  • 25
                  • Beograd
                  • Astra G 1.8 16V 1999

Originally posted by max3m87 View Post
                  samo da javim da sam zamenio automat za rikverc i sa tim automatom se dobija i funkcija paljenja auta kad je u leru znaci i to on odredjuje... poz...
                  vidiš, vidiš, jel si to kupio nov automat ili polovan, tj da li ima neke tu razlike pošto i ja moram da ga menjam, jer posle crkavanja menjača i remonta istog, automat rikavela..

još jedno pitanje drugari, prilikom jutarnjeg paljenja , autu treba jedno 2-3 verlanja da upali. posle toga dosta nestabilno radi (trokira, broj obrtaja varira od 700-2000, sav se trese) to sve tako radi dok ne postigne radnu temperaturu ili makar da joj se približi. kasnije u toku dana , pali "na pola ključa" i radi sasvim korektno i bez oscilacija. Ovo sa oscilacijama i nestabilnim radom se dešava i na benzinu i na plinu. Da li neko ima neku ideju šta bi moglo da bude?

napomena: veliki i mali servis su urađeni pre oko 1000 km i tada su zamenjene i svećice. ovakvo ponašanje je bilo i pre i posle servisa, a dijagnostika nije ništa pokazala, niti se meni pali bilo kakva greška na displeju.

napomena 2:
                  nemojte zameriti što postavljam ovo pitanje, jer iako sam pročitao ceo ovaj deo foruma ( i arhivu) i znam da sam negde video sličan problem, sada kao za inat ne mogu da ga nađem
                  Last edited by krypton; 11.10.2012, 10:47.

Comment

• thomas
                    CBC Član
                    • 04.10.2009
                    • 97
                    • Subotica

Imao sam taj problem da sam morao stisnuti kvacilo kad palim a nisam ga povezao sa automatom rikverca, zamenio sam automat jer je inace bio neispravan i sad nemoram da stiskam kvacilo nego samo izbacim iz brzine. A i to sam sad shvatio kad sam procitao post od Max-a. Covek uvek nesto nauci novo. Kupio sam novi automat od Dacie Duster sa 3 pina i odgovara na Lagunu sa sestostepenim menjacem.
                    Last edited by thomas; 11.10.2012, 10:39.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

@max3m87
                      Moja je prepotuka da uvek prilikom paljenja izbacis iz brzine i drzis pritisnuto kvacilo. Ja se na taj 'kvar' ne bih obazirao jer kao sto rekoh prilikom paljenja kvacilo je uvek pritisnuto.
                      @krypton
                      Jel ti crko' manuelni automatski menjac!> Koji su bili simptomi, koliko je kostala opravka!?
                      @thomas
                      Posto kazes da si uzeo automat od Duster-a znas li kolika je cena istog ali i onog zvanicno deklarisanog za Lagunu!?

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

ma palim ga ja uvek sa kvacilom nego volim da mi sve radi, sta cu takav sam .
                        inace kupio sam nov i cena je 2500 za automat i 1000 da se zameni, mora ulje se ispusti i vrati.... posto bi iscurelo jer se nalazi nisko..
                        inace ja sam imao onaj problem sa tresenjem prilikom paljenja dok se ne ugreje ali sam zaboravio zbog cega je, znam da su mi cistili neki senzor i onda je bilo dobro i to fazon me je u ovlascenom kostalo manje od 1000 al ne mogu se setim i vise nemam tih problema...

Comment

• krypton
                          CBC Član
                          • 04.08.2012
                          • 25
                          • Beograd
                          • Astra G 1.8 16V 1999

@markofpi
                          manuelni 5b, inače je curkalo ulje i "malo" je krčalo prilikom ubacivanja u 5. brzinu
                          auto sa takvim menjačem sam i kupio u julu, zamenio ulje (u menjaču , pošto nisam znao koliko ima u njemu) i otišao za hrvatsku. Po povratku menjač je sve teže ulazio u brzine. Oteram ga na servis, kad ono puklo kućište... dobro, šta još ? neki ležajevi, malo sinhrona, "dvije žlice" viljušaka, sve u svemu 300 e servis sa garancijom od 6 meseci. Sredili ga ljudi i sad radi ko sat

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Obzirom kakve aute vozim tih 300e i nije toliko strasno jer znas da si sto se menjaca tice resio sve probleme fakticki dok je auto kod tebe. Meni se nekad desi kad prebacujem iz 2. u 3. da kao zakaci neki zupcanik ali kad vozim sa jacom nogom na gasu tih simptoma nikad nema.

Comment

• kimi r
                              CBC Član
                              • 27.04.2012
                              • 55
                              • Nis
                              • Laguna 2 1.8 16V

Prijatelji Lagunasi, imam dilemu, imam Lagunu 2 1.8 16 v karavan, od aprila meseca, i posto dolazi zima potreban mi je savet oko guma, tj. dimenzija. Imam niskoprofilne 17-ce alu felne gume 225..,naravno nisam jos kupio ali sam nasao polovne celicne 16-ce a ima i 15 - ca. Naravno ja bih stavio 16-ce ali da li mogu i 15-ce, pitam jer nije toliki izdatak za felne, tj razlika u ceni za sve cetiri je 30 evra, ali naravno veliki je izdatak sto se tice novih guma(bar za mene) razlika po komadu prelazi 3000 dinara...molim za savet, pozzz?

Comment

• krypton
                                CBC Član
                                • 04.08.2012
                                • 25
                                • Beograd
                                • Astra G 1.8 16V 1999

na tu lagunu, 15 neće da može, tako da kupuj 16...

Comment

Working...
                                X