Voznja po snegu- par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Re: Voznja po snegu- par pitanja

ja se sa svakim prvim snegom,odvozam se par kilometara od Becha,i isprobam zimske gume ,ruchnu,klizanje,abs tek toliko da ovom detetu u sebi nedozvolim da odraste.
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Pa dobro ljudi gde vi vozite kad kazete da svi jure i preticu?? Ispred mene svi mile kao puzevi! Hajde da se menjamo?
      Slazem se sa objasnjenjem o gasenju muzike,kako bi drugacije... Ali ne slazem se sa voznjom po sred puta,to me opasno "nervira". Drzim svoju stranu i leti i zimi osim kad s razlogom secem krivine. Ovde svi voze po sred puta (po negde i bukvalno) pa kad naidje auto u susret cesto je tesko ili nemoguce mimoici se! Povlacim napisano o citroenovom ABS-u, bar kad su letnje gume u pitanju! Moram ga nekako iskljuciti.Kad stavim zimske javicu,nisam najbolje zapamtio proslu zimu.

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

Ako pod voznjom na sred puta mislis na ono sto sam ja napisao, obrati bolje paznju: Kamion koji cisti put ne hvata ne znam koliko siroko, pa se najcesce vozi blizu bele linije, vozila se mimoilaze veoma blizu.. Znaci, rekao sam da se vozi blizu bele linije a ne posred puta, i vozi se tako zato sto ti nije ostavljeno vise mesta, toliko je put ociscen. Ali hocu da kazem da je to dovoljno mesta za mimoilazenje, jer tesko da je neko siri od onog raonika, zato ne treba paniciti ako ti neko ide u susret jer ti deluje da nema mesta, vec kad se priblizite svako se sklanja koliko mora da ne dodje do kontakta, jer je cinjenica da sto vozis blize ivici puta vece su sanse da zaglavis u snegu, ili da te odvuce u kanal, tu je npr. prisutan i nagib puta, pa razne rupe, gomila rizle koja se baca i skuplja na ivici puta. Zato kazem voziti NA SVOJOJ POLOVINI ali blizu bele linije jer je tu najsigurnije i imas najveci prostor u slucaju da pocnes da gubis kontrolu.
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Razumeo sam ja Tebe,nego sam misljenja da treba da se vozi svojom stranom jer se tako sneg razgazuje,topi. Uglavnom voze blize sredini pa sve blize i blize (ako i dalje pada) i kad krene novi sneg a putari jos nisu prosli onda voze po sredini i eto problema. Ovo je pravilo na manje prometnim putevima a nesto bolje je na prometnijim,tu se vise cisti i brze topi zbog cestog saobracaja.

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

To da, to si u pravu. A to je najnezgodnije u krivini. Tu postoji tendencija da se sece krivina pa se tragovi cesto spajaju u jedne za oba smera, pa je nezgodno ako vozis po tragovima i neko ti naidje u susret, moras da izadjes iz tragova u sred krivine.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Eh da,najveci problem je kada se natalozi sneg i led a "ukopaju" se tragovi! I u lapavici je isto! U krivini se moze desiti da prednjim tockovima sledis trag a zadnji ne mogu da isprate,mozes se zaneti, Ili prednjim izadjes iz traga da bi se mimoisao s drugim vozilom a zadnji tockovi nastave tragom,bas prema vozilu koje nailazi... Zato mislim da treba razgaziti sneg po celoj sirini trake,apelujem da tako vozite! Samo u nuzdi,sa losim gumama ili nekim drugim problemom(potreba da se naglo ukoci ili preveliki uspon...),treba traziti tockovima suvu podlogu.
              Primetio sam,a nisam jedini,da se teze vozi nego pre par godina. Ili sneg nije kao sto je bio,ili gume nisu kao sto su bile,ili starimo... Vozio sam nekad davno michelin xm+s100 i izlazio i uz banderu a sa alpin-om koji je noviji i "napredniji" cesto problem!

Comment

• Ida Nellie
                CBC Početnik
                • 17.08.2010
                • 1
                • Beograd

Okolina Beograda,..Četvrtak 16.12.2010. 5:30 AM

Sinoć su komunalci posuli šljaku po sred puta,...nisu očistili krajeve ceste pa je gotovo nemoguće voziti svojom trakom.Čak je nanos od čišćenja(koji se preko noći pretvorio u sam led) toliko visok da je i rizično da sam pokušaš napraviti svoju traku jer je velika verovatnoća da se možeš nasukati,..pogotovo ako nemaš zimske gume!!!Da ne kažem DOBRE zimske gume!!!
                Najgore je ovo kad se tura snega otopi pa zamrzne a onda uredno napada nova preko.
                Tad i najiskusniji vozači podsećaju na početnike !!! Zaista je čista sreća ne sresti nikog kad se spuštaš nizbrdo po ovakvom terenu

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

4x4 jeste izmisljen za klizavo ali ko ne zna da ga vozi moze ocas posla da zavrsi u jendeku. meni je ovo prvi auto sa RWD a pre njega uglavnom su bili quattro. sta vise moj prvi auto je bio quattro i na njemu sam ucio da vozim . za ovakvu voznju kao na klipu dovoljno je da vam jednom neko ko zna pokaze i da kasniju uz malo vezbe na nekom sirokom parkingu savladate i 4x4 i zadnju vucu. onaj ko kaze da je zadna vuca ne moze da se vozi zimi ili ne zna da vozi ili nikad nije vozio ili vozi na nekim bajatim gumama i onda auto vozi njega a ne obratno. ono sto je najbitnije za RWD je lagano na volanu i lagano na gasu. znaci sa volanom bez naglih pokreta a gas dozirano po potrebi. a sto se 4x4 tice tu je vec malo teze nego sa zadnjom vucom. vise se radi volanom tj auto se namesta pred krivnu, ulaz je kao sa zadnjom a izlaz kao sa prednjom i nema pustanja gasa. za ovakvu voznju na 4x4 morate poznavati auto koji vozite i morate znati gde mu je granica.

pogledajte ovde, videcete da su njemu tockovi uglavnom pravo a i kad se pomeraju to je izrazito mali ugao. pedalom gasa regulise koliko ce auto da otkliza. malo ga zabaci i odma ispravlja volan na pravo.

a ovako izgleda kad neko ne zna i sve vreme maltretira masinu u prvoj brzini umesto da ubaci u drugu i opali po gasu.

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Ja vozim isto kao ovaj beli
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Evo sad stigoh kuci posle 40 minuta voznje od centra KG-a (inace stizem za 5 do 10 minuta u zavisnosti od guzve), ovde je haos sa snegom i ledom i jos veci haos sa neispravnim, poluispravnim i vozilima sa losim gumama. Na to treba dodati da 90 posto ljudi i ne zna da vozi u ovakvim okolnostima. Do kuce sam prosao pored 5 cukanja a za dva bio i ocevidac. Dakle, koliko god oni koji znaju da voze po snegu, bii pazljivi, sigurnost im zavisi i od ovih drugih, a njih je dvotrecinska vecina. Ne mrdam od kuce bez preke potrebe.
                      I jedno zapazanje kad je u pitanju Tigrova vintera. Pred proslu zimu sam kupio nove, bilo povoljno na rate bez kamate preko zenine skole. Te zime sam bio odusevljen kako se ponasaju na snegu, medjutim sada je razlika ogromna u negativnom smislu, naravno. Nisam mnogo presao sa njima, ali sam ih vozio i leti kao pravi srpski kreten. Sada mi je jasno zasto je otac, dok sam bio mali, imao dva kompleta guma na felnama, i svake zime i proleca ih menjao. Od proleca cu i ja tako.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Već sam se proglasio nenadležnim za RWD ali kako vozi "Stig" sa youtube-a, prosto mi je žao što nisam u sitaciji.
                        quattro je ludilo za sneg ali "boj bije i srce u junaka (i dobre gume)". Ko ne zna ni Audi neće da ga spase. "dovoljno je ..." i da se vežba (ali malo više).
                        Uzgred: prvi pravi sneg u mom kraju. Za sada ga je 2 cola ali veje (mada sitan) te nekih 10 do 20cm ne gine do sutra. Za sada "no problem". Uz sve je i suv pa je "laća". Ljudi voze obazrivije ali tip u BMW mi se zalepio za branik. Ja stanem da propustim babu na pešačkom a on gas do daske! Stao je na frtalj metra od nje. Malo staloženosti. I 'Stig' je izašao na put bez saobraćaja u gradu ne vredi brzeljati.

A kod Baneta je već veselije. Uf!
                        Inače zaista ne treba voziti zimsku gumu leti pogotovu ne vinteru! Kad je nova - super je! Kad stigne na 3-4mm Sava je mnogo bolja a i inače nije lošija osim po lapavici (pričam o novim gumama).
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

... 10 cm snega, a hvata i led na kolovozu. So far so good ...
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

Kod mene danas ne pada Ali je -20C

A onaj sa bijelim A6 je tipican primjer za "daj boodali kamen u ruke..."
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

Originally posted by Chubbs
                              Ja vozim isto kao ovaj beli
                              bice da su kockice ovaj loptice u pitanju. znaci krenes lagano prvom , prebacis u drugu, namotas volan i gas patos. i onda bude ovako cak i kad je dole led

uh... kakva je sprava bio ovaj kontejner...
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Zloca
                                CBC Senator XXL
                                • 21.12.2005
                                • 510
                                • Novi Sad
                                • Astra bertone turbo

Jutros sam vozio malo floridu pickup po snegu, lose gume, smrt je bilo za voznju, kliza na sve strane. A veceras nisam mogao da upalim forda posle posla, otisao mu akumulator, pa sam pozajmio koleginu alfu 145 da odem da kupim nov akumulator. Ima dobre gume ali letnje, ide nekako po snegu, ali cim dodam gas on slajfuje, i cim pocnem da kocim aktivira se abs. I onda sam ubacio akumulator u moj auto i vozio se po snegu. Sve cetiri nove wintere kupljene prosle nedelje. Drze kao da je suvo. Odusevio sam se. Naglo dodavao gas, usporavao, skretanja po raskrsnicama, peo se i na dva brda.
                                ... savrseno drzi. Vozio sam na otvorenom putu nekih 50-tak km, kao da nema snega, isao sam i 80-90km/h.
                                Moja preporuka, wintara su odlicne gume za malo para.
                                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

Working...
                                X