Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Oho!

Dutchman@

Respect!
    Svaka cast... Mi ostali cekamo deda mraza
    Kaci sve sta imas... Ako ti nije tesko, ovo moze da zazivi.

Jedino ne kapiram ovoliku frku oko ovog hemijskog skidanja rdje... Celicna cetka + antirost =
    Pozz

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

A seca li se neko lika sa buvljaka u bubanj potoku od pre jedno 20- ak godina sto je prodavao foru mislim pocinkovanja lima karoserije sa nekim dosta primitivnim aparatom rucne izrade?
      U pitanju je bio uredjaj koji je bio malo od drveta, metala imalo od sundjera...
      Licio je na brijac a na vrhu je imao sundjer koji se natapao nekom vodom ( neka smesa) A taj brijac je bio spojen za klemu akumulatora i to mislim +
      E sad, on je to trljao po golom limu na karoseriji i malo natapao tecnoscu... Secam se da je to radio na svom autu kao demonstraciju i na tom delu je imao podebeo sloj...
      posto sam ja uvek imao keca iz hemije, a tada i desetak godina...
      Ajde strucnjaci, ima li ko neku ideju? Da nije neko aluminiziranje?
      Pozz

Comment

• nkosta
        CBC Veteran
        • 05.08.2006
        • 140

MA dok sam preturao po net-u video sam da postoje zilion metoda za nanosenje nekog povrshinskog sloja metala na metal
        IMa ih elektrohemijskih i ne elktrohemijskih , termickih , elektrostatskih...
        Danas znam da ima nanoshenja metala u tankom sloju premazivanjem bez struje ili grejanja... mozda si to video.
        KAd smo kao radioamateri hteli dobar provodnik mi smo preko bakarnog namotaja nanosili srebro ... ako se dobro secam srebro-nitrat trljanjemSloj je ekstremno tanak i posle nekoliko godina sam do sebe nestane ... a tek akoga neshto chackash .. brzo se skine
        Posto se locost pravi godinama ( bukvalno) treba jako razmotriti zashtitu od korozije , pravovremenu .. brzu ili trajnu ( " da ne zardja shasija koju josh nismo napravili " - reche neko)

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Ma nije bez struje... Lepo se secam da je crveni kabl bio za do kleme iz tog kao brijaca.... Poklonio je caletu jedan posto su se ispricali jer je cale tada poceo da restaurira topolina iz 1940 godine.

Keva je to bacila iz kuce ubrzo potom.
          Secam se da je na kolima na tom mestu gde je trljao bio bas poooveliki sloj tog nanesenog metala. Debljine i 1 cm! Nije trljao nego je prelazio gore dole bez neke sile i kvasio rastvorom.
          Ajde ljudi, imal ko ideju neku? Zanimljivo je imati tako nesto i eventualno neki var preci... ako me razumete.

Comment

• nkosta
            CBC Veteran
            • 05.08.2006
            • 140

Pravo da ti kazem nemam pojma
            JOsh malo saveta za elektrolitivko skidanje rdje(iskustvo zadnjeg vikenda)
            1) 5-10A je jedva dovoljno ! treba imati veliki trafo da trpi veliku struju( oko 25A ) bar 15-ak sati!
            2) nema smisla raditi sa manje od 5mA po cm^2 ... traje predugo
            3) predmet oribati , dobro , najjeftinijim deterdzentome.. da bi se skinula mast i ostavrio kontakt sa povrshinom( može i АЋЕ )
            4.zlebovi i duboki useci na predmetu su "nedodirljivi" .. ostaju u "senci" toka struje i traze neku posebnu tehniku za skidanje (=posebno profilisanu elektrodu )
            p.s onaj ruski jadnichak od 5A se izdimio sada i dalje imama dva ispravljacha .. oba pokvarena )

Comment

• nkosta
              CBC Veteran
              • 05.08.2006
              • 140

Obecavam da cu proceprikati malo za onaj D8 ( probao sam malo danas ... mrшаво , мрšavo )
              A to prokleto uputstvo jel ga ima u elektronskoj formi ili ti je samo dato na papiru?
              Ako ga imas u nekoj zgodnoj formi .... metni ga negde ... nekako , svako ce pomalo da cita i u prici i "svadji" ce se videti sta je bitno.
              ( i ja jedva znam malo engleski i ne mogu da se ponudim kao prevodilac ali ima nas ovde raznih.. pa ce se vec nesto uraditi )
              pozdrav , idu praznici pa ce biti vishe vremena za hobije ... razne
              p.s omashio sam odgovore na neka pitanja pa cu polako
              1)rdja ... moze da se skine sa primitivnom opremom i cak sa osetljivih delova ali naravno treba malo "procitati pustva" i sluziti se zdravim razumom.Dakle moze skidanje sa kucista , diferencijala , glavchina , nekih spona bilo chega ali mora da bude zaista rdja od gvozdja
              . Vezbao sam malo na kocionim diskovima ( skoro bespotrebno jer se ne farbaju ali su bili zdravo zardjali)
              2) ono o dodatnim ukrucenjima je prica iz ona 3-4 clanka sa locost.info sajta. U principu se kvalitetnim nitnama zatvori prostor izmedju cevni tankim limom ( a i kako bi drugacije napravio oplatu?)To dodatno ukrucuje konstukciju... ovo sam samo citao nisam radio ali je ocigledno opste poznato
              3) citao sam malo http://www.donkervoort.nl/home.htm..... pazi da se ne zaletish.... po ceni i performansama ovi automobili imaju nameru da se takmice sa ozbiljnim (porше , ferari BMW i sl)
              Ono sto neki od nas ovde pokusavaju da urade je Locost super 7 "sirotinjiski ferari" za 100 x manje para i uz 200 x vise zadovoljstva ( ovo mu dodje kvalitetno ko besplatan секс )

Comment

• Dutchman
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 741
                • Vracar centar sveta

sledeci model ce tek biti ludilo poshto ce imati integrisane farove u haubu tj. nos auta ... bacite pogled na googlu...
                Prevelika slika u potpisu!

Comment

• kobacbobac
                  CBC Senator
                  • 21.12.2006
                  • 229
                  • bg. sremcica

@nkosta ...............super brate ako sta znimljivo nadjes javljaj sto pre sve mi igra samo da ima neke bar osnovne dimenzije sasije.......a upusvo tj sporazum je na papiru samo bar za sada....... a ima oko 40 ak strana i dobio sam danas jos jedan koji je na nemackom!!!!!!!! sve bolje od boljeg ali stacu kad ni oni nemaju drugacije ......valjda cu u medjuvremenu dok budem radio na d8 nauciti i engleski i nemacki

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

ok cuvacu se od tog m-aa

.... neko je uradio prednje vesanje od besavnih cevi ako nije problem da mi kaze gde ih je nasao .....a u vezi lima za karoseriju kolika
                    debljina lima ide i jel moze od pocinkovanog lima

Comment

• Dutchman
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 741
                      • Vracar centar sveta

Evo ih viljushke od beshavnih cevi i 3mm lima ...
                      beshavne kupio u jeep-u ali mora da se kupi cela tj 6mm

lim za karoseriju je aluminijumski 1 mm ili 1,5 sve zavisi koliko zelite da bude teshko ... sa 1,5mm kanje shanse da se malo iskrivi itd ... moze i prohromski lim jedino shto je malo skup ...

Comment

• kobacbobac
                        CBC Senator
                        • 21.12.2006
                        • 229
                        • bg. sremcica

....a za deo gde prolazi silen blok i za to si koristio besavne cevi ili ?......
                        .....
                        za gornje rame si koristio unibol gde to moze kod nas da se nadje?

.... uvezi motora posto imam kombinaciju da dobijem motor od fijata regate 1.6 16 v dali neko zna dali mozda moze na njega da se nabaci menjac od fijata 1300 ( tristaca)

Comment

• Dutchman
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 741
                          • Vracar centar sveta

fiatovi motori pashu na menjach od tristaca ... sve je to isti qrac ... da prostite na izrazu , samo je pitanje da li ce trebati zamajac i lamela od tristaca ili ce u zvono stati ili nece pa ce morati da stavish tristacevu lamelu ... ali shraf na shraf ti je blok i menjach

unibolovi kod nas ... SKF zastupnik bilo koji Shopinvest npr ... kao pojedinac malo cimanja ali preko firme ih imash za 7 dana .. poshto se naruchuju

za silen blokove isto beshavna ... to su za toplovod cevi i nju sam morao 3 metra da uzmem , silen je od renoa 4 ili 5 nisam siguran kupio 50komada a potroshio 30tak do sada ...

Comment

• kobacbobac
                            CBC Senator
                            • 21.12.2006
                            • 229
                            • bg. sremcica

ok .....kao prvo hvala na informacijama

u vezi unibola imas neku adresu u gradu cisto da se nebih cimao a za firmu cu se snaci

a za silen blokove kazes da si potrosio 30 komada do sada . Za prednje vesanje ide 8 kom a za zadnje vesanje koliko ? pozadi si koristio multi link vesanje ?ili.. precnik cevi za rame je 22mm a za deo gde prolazi silen blok je?

citao sam starije postove spominjao si diskove od fijata mare dizel .....ti si te diskove stavio na " glavcinu"( ili kako se vec zove onaj deo zajedno sa lezajem tocka) od kog auta si koristi taj deo kad moze da se stave diskovi od mare i kociona klesta su od mare ? i sve to pije vode mislim radi...ok...

a u vezi letve volana dali je neko cackao nesto oko zucanika da bi se povecala direktnost volana recimo 3.5 okretaja na recimo 2.5 to bi bilo super samo ako neko zna kako to da se uradi a da bude bezbedno

Comment

• Dutchman
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 741
                              • Vracar centar sveta

glavchine lada ... za sad bez mareinih diskova poshto skupoa zahebancija novi a polovan disk necu da stavljam ... bolje novo zar ne ...

silen je 32/12 dug 36 valjda ili tako nekako ... pa nadji prvo silen koji ti odgovara po ceni i velichini od Cortine su ti manji imaju mnogo manje gume mozda 4mm u krug ja sam uzeo ove vece em 200kinti em ce manje da lupa veshanje ...

shopinvest pa pogledaj na netu ... uostalom idi na skf-ov site pa vidi distributere za kod nas...

letva volana sve moze ... Idi kod Buce Isakova , Mirjevski bulevar neznam koji broj chovek se trka 20dina i znam da moze da odradi direktan volan ... tj direktniji i to na jugu provereno poshto on vozi juga za trke u Hobiju ... tj vozio ...

Comment

• kobacbobac
                                CBC Senator
                                • 21.12.2006
                                • 229
                                • bg. sremcica

kako kod tebe teku radovi dokle si stigao

ja sam nasao neke glavcine od mercedesa w 115 to bi trebalo da pije vode ali mi jos nisu stigle ali mislim da ce valjati ... verovatno..

ti radis po knjizi 7+442 ako nije problem da vidis koliko je medjuosovinsko rastojanje i koji je trag tockova ili sirina ukupna napred i pozadi

Comment

Working...
                                X