Re: HHO - znamo li nesto o tome ?
Napon od 310V bi bio DC,mislim da to ne moze da me povredi,gresim? Uostalom,kakve veze ima? Pa u kuci imam i 380V,a dve faze drmaju zestoko! Znam,probao sam jednom.
Ako si mislio na redovnu (preporucenu) zastitu prilikom eksperimentisanja,I od 220V a kamoli vise,to je OK,mada sam ja odavno presao tu fazu,bez zastite nazalost,sta ces,voleo bih da imam propisnu laboratoriju ali trenutno se snalazim kako umem. Sad vec idu finiji radovi,vise izrada konkretnih elektrolizera nego eksperimenti. Neke stvari znam samo iz teorije ali to i nije bitno. Napon od 310V imao bih samo u zicama i na krajevima generatora,svaka celija za sebe imala bi 2V. Napon od 220VAC imao bih samo u zicama do grecovog spoja,sto je ok. Maksimalna jacina struje je stalna velicina i zavisi od povrsine elektroda. Smanjivanje struje ...imam ideju da kontrolisem AC sto je lakse nego DC? Nacuo sam da mogu kontrolisati na jednostavniji nacin od autotransformatora,nekim kondenzatorima ili slicno? Imam zapisano u radionici,sutra cu pogledati. Kako regulisu struju u aparatima za varenje(raznim),namotajima ili nesto jednostavnije? A u punjacima akumulatora? Brate pomagaj
Usput,ako znas gde da nadjem tako velike el.kondenzatore javi. U KELCU ima nesto slabije(mislim 4700uF i 100V) pa bi moglo da se povezuje...Ne bih isao preko 10A. Imam nekih sest komada 24V 60000uF pa razmisljam na sta da ih upotrebim.
Mozda da nabavim pretvarac napona 12-110V,ili 220-110....da li bi smetalo 60000uF ako imam manje ampera,10 do 20? Bla bla...
Napon od 310V bi bio DC,mislim da to ne moze da me povredi,gresim? Uostalom,kakve veze ima? Pa u kuci imam i 380V,a dve faze drmaju zestoko! Znam,probao sam jednom.

Comment