RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dci Šabac
    CBC Član
    • 16.10.2009
    • 60
    • Šabac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@krema

Zanimljivo, posto je ranije na forumu bilo pitanja kako se skida ovaj filter, ali niko nije postavio slike, a mislim da je neko od drugara dao dobar opis skidanja tapacirunga i ostalog.

Comment

• Krema
      CBC Član
      • 26.04.2010
      • 77
      • Novi Beograd
      • Laguna II 1.9 dCi

Posto je danas bilo prelepo vreme reko daj da malo prosetam. Usput sam svratio do par prodavnica rezervnih delova cisto da se raspitam za cene i ni sam nisam mogao da verujem koja je razlika. Na primer, ulje ELF Excelium NF cena ide od 550-640 dinara za litar. Najpovoljnije sam nasao u BEO CAR na NBgd (kod crkve nove) za 550 din, sto je po meni veoma povoljna cena. Eto samo sam hteo da podelim nova iskustva sa vama iz setnje.

EDIT: Zaboravih napisati da sam osvezivac klime MOTIP nasao veoma povoljno za nekih 440 dinara (mislim da je neko spomenuo da je kupio taj osvezivac za preko 600 dinara).

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kako se koristi taj osvezivac klime ili sta je vec?
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• CDanijel76
          CBC Veteran
          • 11.01.2010
          • 144
          • Novi Sad

da. ovo je skidanje bez GPS sistema,...
          pitanje, jel komplikovanije skidanje sa GPS komponentom?-posto ja to imam, a jos nisam otvarao-cistio filter, a mogao bih da produvam malo...
          i mene interesuje taj osvezivac klime, koke se koristi, gde se moze kupiti u N.Sadu ,...
          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gokkon
            CBC Član
            • 31.01.2010
            • 63
            • Subotica
            • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by savke
            Kako se koristi taj osvezivac klime ili sta je vec?
            Upaliti motor vozila, uključiti unutrašnju cirkulaciju vazduha na maximum. Pomeriti suvozačevo sedište maximalno napred i sklopite sedište. Stavite proizvod iza sedišta aktivirajte sprej pritiskom na diznu i zatvorite vrata. Kada sadržaj izadje iz boce isključite motor i provetrite.

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Hoce li mi taj sprej napraviti neku stetu enterijeru ako ga pokrenem tako? Dobio sam u nekom kompletu neki Wurth za klimu pa razmisljam da ga isprobam, posto mi se cini da ima neki cudan miris kada klima prestane da radi. Na njemu nema nista prevedeno na srpski vec je sve na nemackom. Nadam se da je to to?

Mislio sam da je nesto tipa, aktivirati sprej na ulazu vazduha u kabinu, spolja.....

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by CDanijel76
                da. ovo je skidanje bez GPS sistema,...
                pitanje, jel komplikovanije skidanje sa GPS komponentom?-posto ja to imam, a jos nisam otvarao-cistio filter, a mogao bih da produvam malo...
                i mene interesuje taj osvezivac klime, koke se koristi, gde se moze kupiti u N.Sadu ,...
                Nisam gledao ovo uputstvo, ali pošto imam GPS mogu da ti kažem da uopšte ne utiče na proceduru. Možeš, ali ne moraš, da skineš onaj poklopac koji ide preko CD-ROMa i to je to...

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

fala mupe , probacu kad budem kod mojih na selu , posto u gradu nemam uslova .
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

Ljudi pomagajte danas mi nije dan... sidjem dole ne radi kljuc, nece otkljuca vrata, odem po drugi, nece ni drugi... otkljucam na kljuc, udjem ubacim karticu, samo mi radi ono vreme i temperatura, to se ukljuci tabla ni makac, treperi crvena lampica brzo znaci nije ga ni procitao, onda se istripuje i otkljuca na dugme i kartica radi, ima li neko slican problem ili zna sta je ili kako se restartuje board cpu, ne znam kako da ga upalim i oteram do servisa.... nista mi nije jasno...Hvala mnogo...

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Probaj da skines klemu sa akomulatora, pa je vrati, tako se resetuje komp.
                      Nesto mi to lici kao da je otisao drugi zubac u citacu kartice, onaj glavni sto redje odlazi, cim ti upali radio i vreme(da kontakt) a neotkljuca imobilajzer i ostalo 90% da je taj zubac.
                      P.S. Ako je zubac u pitanju imas srece.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

ako radio ima kod, skidanje kleme ce i njega resetovati.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

a sto imam srece za zubac :-) mislim ne znam ni sta je to.... evo sad sam ga otvorio na kljuc a upalio ga normalno ... ugasim i opet nece... nista mi jasno nije... sutra ako upali na dijagnostiku da sinhronizujem kartice pa ako to ne pomogne ne znam sta onda... HVALA

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

zbunjuje me ovo za osvezivac klime "uključiti unutrašnju cirkulaciju vazduha" i "sklopite sedište" ? kako se ukljucuje unutrasnja cirkulacija i sklapa sedise???
                            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

Cikajowo unutrasnja cirkulacija je kada dok radi klima ili grejanje zimi u desnom tockicu stisnes dugme i aktivira se CRVENA lampica tada cirkulise samo vazdvuh iz kabine tj sistem u****va i hladi-greje vazduh koji je u kabini i tako sprecavas ulazak dima prasine... ukoliko na primer ides iza nekog tamica . Ali ovu opciju nije preporucljivo koristiti za vreme kishe zato sto magle stakla!!! Inace je i najbolje i zdravije po putnike da uvek ima cirkulacije svezeg vazduha tako da ovu opciju treba povremeno koristiti recimo u vecim gradskim guzvama da se spreci ubacivanje izduvnih gasova od vozila ispred ...

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ima i opcija da automatski zatvori dotok spoljasnjeg vazduha, ali to kod mene radi samo kada se nadjem u nekom gadnom dimu od ozduvnih gasova. Uglavnom mi je stalno na ovom polozaju, ali ove obicne izduvne gasove i kojekakve smradove spolja, ne pomaze puno.

Moram probati nesto da uradim sa tim osvezivacem za vikend. Ako budem probavao na ovaj nacin, planiram da bacim ipak nesto preko sedista da ne bude iznenadjenja.

Comment

Working...
                                X