RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by gogi11
    Ne znam koliko bi bilo povoljno da se menja ta rucica (a i tesko bi dezen uklopio) ali bi mozda kod nekog plasticara mogao da se raspitas sta bi mogao da ti nanese neku zastitu odprilike te nijanse pa da se to popuni. Inace ako je za utehu nema ko nema te ogrebotine. Kod mene ih ima malo ali zato mi je onaj deo gde su dugmici za podizace urnisano noktima , jebga kad zensko vozi .. a kod suvozaca malte ne novo
    Kod mene slican slucaj. Ono oko prekidaca podizaca izurnisano noktima(valjda bio mnogo nervozan vozac), a taj rukohvat kod suvozaca katastrofa. Kolega u Master Group kaze da ima da se naruce i da su ih dosta zamenili u garanciji, ali nisam se usudio da pitam za cenu. Inace imam ideju da mi donese iz servisa neke stare kada bude menjao nekom, pa da odnesem da mi se prevuku pravom kožom, kao sto je i tapacirung i sedista kod mene. Kaze pobacali su ih gomilu, a od kada meni trebaju, za inat ni jedna laguna da im naidje za zamenu rukohvata.....
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

stigao mi juce set kvacila

U utorak zakazan servis u Reno Savi,pa cu slikati stari set i nadam se da ce biti sve ok

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Koliko te je izasao set, sve zajedno sa lezajem, jel hidraulicni lezaj?

P.S. Sto se tice mog problema sa silen blokovima, ispostavilo se da mi je NESA postavio losu dijagnozu, silen blokovi na sankama su ok?!?, momci u Savi su mi bikvalno sve pretresli(trap ok,amortizeri, solje sve ok) i ispostavilo se da je latva volana malo oblajznula, da salje malo vibracija na volan i lupka po kaldrmi.
        Toliko o nasim majstorima, da bi konacno konstatovao neki kvar, mora covek da ode bar na 2-3 mesta, strasno .
        U Savi su me uputili na ramont letve us Sopot, trebam da odem do njih ali su mi vec telefonom nagovestili da je to cesto na Lagunama i da se na letvi pojavljuje luft od nekih 100000 predjenih km i prosiruje se.........(kaze covek da su klasicni simptomi : lupkanje na prednjem desnom tocku koje se prenosi na volan(tup metalni zvum na volanu) i vremenom je sve ozbiljni), sto se cene tice full remont letve 200e + ruke 60eura, sto i nije bas malo.
        Ako neko zna jos nekog ko reparira letve volana naka javi na P.P.

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Da hidraulicni je...Izasao me je 500 E...Primer:U Reno Savi taj set je 1400 E,u prodavnicama od 700 do 900 E,a u nekim firmama je isto 500,ali to su verovatno remontovani delovi.Moj set je 750,ali sam dobio popust.Sredio mi ortakov sef,koji drzi auto-servis.Posteno sam se cimao neke 2 nedelje da bi nasao najpovoljnije Menjanje seta je 100E

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da li si nailazio na jos neke proizvodace, sem Valea?
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

jesam,ali sam trazio iskljucivo Valeo po preporuci mnogih majstora.Valeo je i najsluplji,ali Luk je isto dobar.

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

Originally posted by SerbianHero
                Koliko te je izasao set, sve zajedno sa lezajem, jel hidraulicni lezaj?

P.S. Sto se tice mog problema sa silen blokovima, ispostavilo se da mi je NESA postavio losu dijagnozu, silen blokovi na sankama su ok?!?, momci u Savi su mi bikvalno sve pretresli(trap ok,amortizeri, solje sve ok) i ispostavilo se da je latva volana malo oblajznula, da salje malo vibracija na volan i lupka po kaldrmi.
                Toliko o nasim majstorima, da bi konacno konstatovao neki kvar, mora covek da ode bar na 2-3 mesta, strasno .
                U Savi su me uputili na ramont letve us Sopot, trebam da odem do njih ali su mi vec telefonom nagovestili da je to cesto na Lagunama i da se na letvi pojavljuje luft od nekih 100000 predjenih km i prosiruje se.........(kaze covek da su klasicni simptomi : lupkanje na prednjem desnom tocku koje se prenosi na volan(tup metalni zvum na volanu) i vremenom je sve ozbiljni), sto se cene tice full remont letve 200e + ruke 60eura, sto i nije bas malo.
                Ako neko zna jos nekog ko reparira letve volana naka javi na P.P.

trstenik,javicu ti broj kasnije

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Ajde vas dvojica dajte napisite brojeve servisa za letvu volana da ih svi vide, verovatno ce jos nekom trebati pa neka stoji. Pa necemo sad poceti da krijemo gde smo sta radili i pisati na PP brojeve majstora i servisera, kad smo sve to do sad javno radili.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

tako tako cale samo zestoko

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

kada sam napisao da cu javiti kasnije mislio sam na to da cu ovde napisati kasnije jer mi je mob ostao u kolima a napolju je bio jak pljusak,tako da nema razloga za nervozu
                      trstenik 063/8157777
                      iz iskustva znam da ozbiljni servisi salju kod njih letve na reparaciju i da odlicno rade,a mislim da je cena oko 100 evra,salje se brzom postom i tako se i vraca,naravno moras naci servis da ti skine letvu i po vracanju ugradi
                      prvo nabacuju materijal na letvu pa onda brusenjem dolaze na pravu meru,pod uslovom da letva nije pretrpela jak udarac tj da se nije iskrivila.

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad
                        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Imam jedno, mozda i glupo, pitanje. Gde se nalazi radio antena ako nije na krovu i na shoferki? A sto se silena tice, vidim da se prica o njima, ja sam moje skoro menjao kod Geze u Budisavi i sav srecan sto auto ne lupa pozadi posle nepuna tri meseca na proveri kod Slobe saznam da su ponovo zreli za menjanje iako su placeni kao original a ugradjeni "original" kinezi, bruka i sramota. Doslo mi je da odem i da
                        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Pa jesi se dogovorio sa Slobom da ti menja to i koliko je kesha kod njega ? Pazi kod njega na mnoge stvari koje ti popravi ili ugradi imas garanciju !!! Jebiga nije mala stvar a eto ti najbolje znas sada oko tih silena kako je ispalo.

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nisam se jos nista definitivno dogovorio ali znam da ugradjuje originalne na koje daje garanciju. Inace treba da skoknem do njih kada stigne prekidac za sva 4 zmigavca, nervira me papirce koje je ugurano jer je prekidac odradio svoje.
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• JOVAN976
                              CBC Početnik
                              • 02.07.2010
                              • 1
                              • beograd

imam jedan problem izbacio mi je alarm ESP A CONTROLER na parkinu posle paljenja sta bi mogao da bude uzrok jer auto nije bio vozen?

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Evo da prekopiram iz moje teme :

Danas sam odradio automatsko paljenje svetala. Majstor mi je to odradio relativno brzo i vrlo profi mada ko je i ole poznavaoc te tematike zna da i nije to neki veliki biznis ali zanat je zanat. Kostalo me je 1500 dinara.
                                evo i sistema rada:
                                Cim upalim auto sama se svetla pale kad ugasim auto gase se i svetla (logicno) , prekidac (za svetla) je sve vreme na off-u , blicanje mi radi ali duga svetla kada hocu da aktiviram na duze vreme (nocu) da rade mora prekidac za oborena svetla da bude ukljucen dakle na drugom stepenu tj oborenim svetlima (naravno prvi stepen je pozicija). Nista komplikovano , preko dana a i noci ne razmisljas jedino si u obavezi da nocu prekidac podesis na oboreno svetlo i to je to (logicno da bi dugo svetlo bilo aktivno) i nocu po gasenju auta ne moras da vracas prekidac u off da bi se svetla ugasila vec sam odradjuje posao .
                                To je to sto je uradjeno , sledece je parking senzor , predlozen mi je neki za 45 evra bez displeja samo sa zvucnim signalom i za 65e isti taj ali sa displejom koji i pokazuje sa koje strane je prepreka i udaljenost iste. Zaboravih koji brend je u pitanju ali je u pitanju kvalitetniji kinez , inace ima i za 35e najjeftinija kineska varijanta ali mi je majstor rekao da je imao reklamacije na taj uredjaj tako da mi predlaze ove dve opcije za 45 odnosno 65e.

Comment

Working...
                                X