RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ima li neko informaciju na koliko se km radi servis automatskog menjaca,i da li to podrazumeva menjanje ulja ili ima tu vise stvari koje se rade na servisu?

Comment

• firearms
      CBC Član
      • 08.06.2009
      • 32
      • Beograd

proveri za lagunu ali znam da se na auto menjacima kod vw menjaju ulje i filter u menjacu na oko 60.000km
      ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Kupio sam set kvacila (str.99)posto sam bio siguran da mi je otisao zamajac(po simptomima,kroz pricu sa 2 majstora,a i na forumu...)i kad sam otisao danas,U Reno Savu,da promenim set,sef Nesa,posle probavanja auta i po zvuku mi je rekao da verovatno nije otisao zamajac,a i lamela dobro hvata,da je lupkanje,tresenje...do menjaca(mozda lageri...)Odradili smo test i pokazao je da su dizne lose(1. i 4.) pa mi zato trese u leru,obraji skakucu...Dali su mi Wurth cr sizel aditiv(650 rsd) da sipam u rezervoar kada bude bilo nekih 30l pa ako nema poboljsanja onda se skidaju i ciste,remontuju.Cena remonta je od 40 do 120 E u zavisnosti sta je otislo,a cena 1 nove dizne je 200 E Za utorak sam zakazao servis,zamena semeringa radilice,pa ce videti sta se desava sa menjacem,mozda i zamene set kvacila,a ako ne onda ako hoce neko da kupi,javite...Dok su mi radili diagnostiku ukljucili su mi dnevna svetla,prebacili jezik sa francuskog na engleski Proverio sam i istoriju servisa u Francuskoj,nije bilo vecih kvarova a kilometraza je tacna kao u serv.knj.koju sam dobio uz auto tako da nije vracana kilometraza.Uzeo sam i akumulator Unlimited od 66ah(fr.verzija Varte,6 900 rsd)

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Jel ti softverski aktivirao dnevna svetla ?? Meni su aktivirali ali nije bilo aktivno tako da su morali neki relej da ubace i sada pegla kako treba. Inace na dnevna svetla podrazumevam oborena svetla , zar ne !?

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

da,samo je potvrdio u programu i to je to.Da,oborena svetla

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

I bre ljudi ispisasmo i stotu stranicu na ovoj definitivno najpopularnijoj temi

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

Cao ljudi,imam Lagunu 2005 1.9dci ''GT techno'' i imam problem,neznam gde mogu da nabavim fabricki CD sanzer,da li neko zna?

Comment

• SDSd
                  CBC Član
                  • 23.06.2010
                  • 49
                  • Beograd
                  • VW touran 1.9 tdi

Danas sam rešio svoj problem sa podizačem suvozačevog stakla (pisao sam o tome na 97 str) pa evo informacije ukoliko neko ima isti problem.
                  Kupio sam u Hit autu prekidač podizača prednjih stakala koji se nalazi na vozačevim vratima (cena 3022 dinara) i sada sve odlično radi. Napominjem da sam pokušao sa polovnim a ispravnim prekidačima sa engleza( cena bila 20 e ali nisam uzeo na svu sreću) ali nije radilo.

Pre 2 nedelje kupio sam u Hit autu i staklo levog retrovizora po ceni od 4700 dinara a danas sam video da su cenu istog snizili na 2450 dinara a imaju i italijansku kopiju(dobra je samo što nema obeležen mrtav ugao-onim tačkicama odvojeno zakrivljenje ogledala) i to za svega 850 dinara. Dadoh pare bezveze.

Ostao mi je još problem oko navigacije(sa 97 str). Zna li neko gde mogu nabaviti utičnicu-džek od antene navigacije (prethodni vlasnik je izgleda pokidao pri skidanju te je tu stavio neki priručni džek ali nije ok).

Da li vama svetli prostor oko dugmeta za podešavanje retrovizora. Meni ne svetli, a mrzi me da skidam tapacirung i rukohnat da bi do njega došao i video ima li ili ne neku diodu za osvetljenje .
                  Pozdrav

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Da li je neko možda imao vremena pa proverio dužinu merača nivoa ulja u motoru ( Laguna 1.9 dci, 88 kw, 2002. ) ? Trebao bih ovih dana uzeti, a ne bih da pogrešim u dužini ( znam da može original preko broja šasije, ali je dosta skuplji ).
                    Pozdrav i hvala.

Comment

• SDSd
                      CBC Član
                      • 23.06.2010
                      • 49
                      • Beograd
                      • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by Laguna GT techno
                      Cao ljudi,imam Lagunu 2005 1.9dci ''GT techno'' i imam problem,neznam gde mogu da nabavim fabricki CD sanzer,da li neko zna?
                      Možeš da probaš na auto otpadu na Zrenjaninskom putu, pored samog škodinog salona. Misli da se zove ARČI. Ali znaj da je gazda jako neljubazan i u fazonu-najpametniji sam na svetu . Ima nekoliko restilizovanih laguna na placu(englezi) i čini mi se da jedna svetlo plave boje ima šaršer. Proveri. Rade od 8 do 17. Pozdrav.

Comment

• Laguna GT techno
                        CBC Član
                        • 21.06.2010
                        • 35
                        • Beograd

hvala!

Da li neko zna gde mogu da cipujem Lagunu 1.9dci ???

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Ja sam isao da pitam za cipovanje u BMW servisu Curcic i baja mi je rekao da lagune mogu da se cipuju i da se dobije nekih 30 ak konja, na mojih postojecih 120, medjutim, takodje je dodao da bi to trebalo da se uradi na ili novoj ili repariranoj turbini, zatim je rekao da mora da se promeni komplet nekih creva oko turbine i interkulera i na kraju da se interkuler ojaca, sve mu to dodje preskupa rabota. Sve u svemu kaze da ima losa iskustva sa cipovanjem laguni i da to ne preporucije.... jbg..... ali bas dobro zvuci onih 30 ks vise.....

Comment

• Laguna GT techno
                            CBC Član
                            • 21.06.2010
                            • 35
                            • Beograd

Jel zna neko gde mogu da skinem CD za navigaciju,LAGUNA 2005? Posto mi je LAGUNA uvezena iz Italije,i sve mi je na italijanskom,i imam samo neke drzave,voleo bih da imam celu evropu,i da,kako mogu da promenim jezik,i proverim koju opremu ima auto?

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Evo mene posle duzeg vremena. Sutra idem na mali servis kod Nese i usput da vidim sta sve ne valja, a znam da ne valja desna spona i desni kraj letve volana, jer kad sam isao da centriram trap tako mi rekli. Jel neko bio skoro, zna li koliko su se menjale cene...

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Ja isto treba da uradim (pretpostavljam da je isto posto je majstor rekao "unutrasnja i spoljasnja" desna spona), u Kompresoru sa reglazom to kosta oko 17000. Bio sam u subotu, ali je bila guzva pa sam trebao da zakazem za ponedeljak sto mi se nije svidelo. Ne mogu da se cimam gradskim do posla i nazad.
                                Probacu da zakazem za ovu ili sledecu subotu.
                                Ako ti zavrsis ranije prijavi cenu.
                                Pozdrav!

Comment

Working...
                                X