RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srbinje
    CBC Početnik
    • 28.10.2010
    • 5
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by miroroma
    poz svima i ako ima neko nekog iskustva da mi pomegne i ako ne bude mrsko naravno, prije 2 dana mi se kod brata na meganu 2003 1.9 dci (120 ks) mi se pojavilo ali na nemackom EINSPRITZUNG DEFEKT, ali se u ta 2-3 dana to palilo i gasilo par puta samo od sebe i to naravno kada se upali motor vuce dosta slabije i to se pali samo kada se auto tek pali, nikako u voznji, a posto je isti motor vjerovatno kao u laguni, pa sam resio lagunase da pitam, sto sam i sam, i posto su aktivniji da li neko zna sta je to, malo sam se raspitivao i izgleda da je vjerovatno neka elektricna dizna. e sada ako jeste izgleda da se te mrtve dizne krecu oko 400 - 500 e, pa da li neko zna sta je to i ako je dizna postoji li mogucnost neke reparacije ili bilo sta, hvala svima i poz

Ja imam lagunu 2.0 ide i desavalo mi se da mi izbaci einsprizunh defekt,desavalo mi se samo ako sam bio na rezervi,auto izgubi vise od pola snage,ugasim i ponovo upalim auto i radi normalno.Drugar mi je rekao da je to do loseg kvaliteta goriva i da izbegavam voznju sa manje od cetvrtine rezervoara .

Comment

• srbinje
      CBC Početnik
      • 28.10.2010
      • 5
      • Beograd

Originally posted by markofpi
      Mozete da slikate te silen blokove, zanima me kako izgledaju.
      Inace posto mi ne radi taster za sva 4 migavca ja danas okrenem prvo reno Savu i pitam, cena 1600din. Onda okrenem Kompresor, a kod njih 3000+...
      U cemu je fora!?

Mislim da su ljudi u kompresoru malo preteruju,meni su trazili 25 000 din za zamenu sijelice u jednom faru

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Malo ?

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

wtf?
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

pa to kod njih su sijalice od dvajes i pet pa na vise hiljada... dal sti lood... ne lupaj jesu skuplji to stoji ali je usluga ko u nijednom servisu... tako da sve se placa.. znaci stavljaju kesu onu za sedista i kesu za volan da slucajno ne isprljaju... i nema da fusare nesto... skupi jesu al ovaj ga pretera 250e za sijalicu.. on je trazio far sigurno

Comment

• srbinje
              CBC Početnik
              • 28.10.2010
              • 5
              • Beograd

Nisam trazio far,trazio sam da mi zamene xenon sijalicu na levom faru i rekli su mi da kosta oko 25000 din,kao moraju da skidaju ceo branik......Nemam razloga izmisljam.

Pozdrav

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

Evo mene sa promenjenim silen blokovima,milina
                Mozda nekom koristi.
                Menjao sam:
                zadnje silen blokove *originalni
                metlice brisaca,prednji+zadnji *Original Valeo
                filteri(ulje,gorivo,vazduh)+ulje (ulje Eneos,koristim ga vec treci zamenu,japansko dobro se pokazalo)
                Dezinfekcija sistema za ventilaciju
                sijalice Osram LONGLIFE,za kratka svetla
                Cena sa radom za sve, 26 000 din
                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Koliko si platio metlicu za zadnji brisac?Jutros upalio auto nekoliko puta jednim pritiskom dugmeta,nikada nisam drzao da se upali i odjednom nije vise hteo tako nego sad moram da drzim da se upali Znam da se to sredi preko dijagnostike,ali mi nije jasno kako i zasto se odjednom to isklj.Da li mozda to znaci da je nesto crklo ili ce crci,mozda alanser?Akumulator je nov tako da nije do toga

Comment

• srbinje
                    CBC Početnik
                    • 28.10.2010
                    • 5
                    • Beograd

Otpao ti jedan mali plasticni deo na citacu kartice i zato moras da drzis start da bi upalio.Ja sam juce svoj popravio,vidio sam objasnjenje na forumu sa slikama,nije nesto komplikovano,za 5 min gotovo i za sad radi.

Pozdrav

Comment

• arizan
                      CBC Član
                      • 28.10.2009
                      • 12
                      • Aleksandrovac

Pozdrav svima sa foruma! Potrebna mi je neispravna kartica za Lagunu, pa ako neko ima tako nesto u nekom cosku... bio bih veoma zahvalan

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                        Kupih danas taster za sva 4 migavca...zna li neko kako se menja!? Znam da moram da ostacim plastiku srednjeg grebena izmedju dva sedista ali za dalje nisam upucen.
                        Ja sam menjao na ćaletovom Cliu, a mislim da je sve potpuno isto osim onog poklopca koji se vidi spolja. Mislim da ne moraš da demontiraš ništa, pokušaj nečim tankim da ga uhvatiš i iščupaš napolje. Drže ga samo neke žabice koje nisu mnogo napete i trebalo bi da može da se povuče.

Originally posted by srbinje
                        Nisam trazio far,trazio sam da mi zamene xenon sijalicu na levom faru i rekli su mi da kosta oko 25000 din,kao moraju da skidaju ceo branik......Nemam razloga izmisljam.
                        Pozdrav
                        Samo si u prvom postu propustio da napišeš da je u pitanju xenon sijalica. Kupi sam sijalicu (philips, osram...) i promeni je sam. Imaš u uputstvu kako se menja. Na laguni ne mora da se skida branik, ima dovoljno mesta za zamenu bez skidanja.

Comment

• volokin
                          CBC Početnik
                          • 08.10.2009
                          • 4
                          • Nis

Zdravo, i ja sam od pre nekoliko dana vlasnik lagune 1.9 dci 2002 godiste ,za sada sam zadovoljan sa njom,prelepa je,pa me interesuje gde bih u Nisu mogao da je servisiram *mali i veliki servis*

Comment

• IgorNg
                            CBC Član
                            • 15.06.2010
                            • 26
                            • Nish

Da li postoji posuda za technost za pranje zadnjeg stakla na laguni ili technost vuche iz prednje posude?

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by IgorNg
                              Da li postoji posuda za technost za pranje zadnjeg stakla na laguni ili technost vuche iz prednje posude?
                              vuce iz prednje ako ti ne prska na zadnje ili ti brljavi tipa kad ukljucis zadnji prska napred ili napred on prska oba... motor ti pri izdisaju a ako ne prska nazad vec je izdanuo heheh... u kompresoru je 5500 fabricki a trenutno nemaju alternativu ali ima sigurno nedje drugde...

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

ljudi ima li neko iskustva kako najbolje odblokirati zadnji brisac na Laguni 2 ph1 karavan, kupio sam je sa neispravnim brisacem, ali i kada podignem samo staklo i probam da pomjerim brisac , ne moze! pomoc

Comment

Working...
                                X