RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

Kazi curi da bude glasnija!!!!
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

bolje da zuji h

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd

danas se osetno jace cuje ali samo u kabini kad dignem haubu nista se tu ne cuje, da li da panicim ili ne..
        sta bi moglo bude..

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Don`t panic! Vidi, da li je možda u pitanju CD plejer? Ili neko motorče iz sistema klimatizacije.

Meni je nakon velikog servisa, prilikom kretanja i nakon menjanja brzina, u 1-2-3 brzini, počelo nešto da zavija, kao sirena policije, ambulantnih, ili vatrogasnih kola. Malo čujno, ali sam često gledao u retrovizor, da proverim, da li me neko upozorava. Uskoro idem na mali servis, pa ću da skrenem pažnju serviseru, iako me to ne brine. Ić!

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne znam da li imas onaj mali ventilator u retrovizoru? Kod mene je ponovo poceo da se cuje pa moram opet da ga podmazujem. Izdrzao je vise od godinu dana od kada sam ga prvi put podmazivao.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

pa ja sam bas uradio veliki servis i 2 dana posle toga primecujem 2 cudna zvuka jedan ko radkapna tj. neka plastika u desnom tocku gde i skidaju sve da bi dosli do kaiseva, i 2. to sto je pocelo kao zvizduk, ne znam kako da objasnim zvuk a povezujem ga sa volanom jer prestaje i menja se kako mrdam zvuk nisam presao ni 1000 od velikog i de da izdrzim do malog znate me, necu nista da se cuje iako se ne cuje sa upaljenom muzikom ali ja sam freak pa gasim i muziku da bih cuo . poz

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

bio sam kod majstora danas i rekli su mi da ne diram nista to se tako cuje jer je
                ASSISTED ELECTROHYDRAULIC STEERING mogu jedino da kupim novu ko zna kolko kosta ali to se vecini cuje kao. ma da ono.. rekli mi vozi i proverili ulje, ima ga i vise od max ali kao ne smeta mu to...

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

I ja sam juče uradio mali servis i za ono zavijanje kao policijska, vatrogasna, ili kola hitne, rekoše, da je to zvuk turbine!? Tak normaljno!

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

ne bi da te prpam ali mislim da turbina ne treba se cuje, bar se kod mene ne cuje

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Misliš, će da rikne? Ne prpim! I to se dešava, samo je rano na 150 Kkm. Za sada nije zabrinjavajuće, jer u višim stepenima 4-5-6 se ne čuje. Isto, kad postigne radnu temperaturu, ne čujem uopšte: ni na leru, ni u vožnji.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

pa turbina sme da se cuje samo kad se ukljuci tj. kad se zavrti brzo na koliko vec obrtaja ne znam ali to je tek preko 2500-2800 obrtaja pre toga ne sme da radi to jest da se cuje jer se vrti veoma sporo.. bar ja tako mislim, kazem ti kod mene se ne cuje uopste, jedva se cuje i kad se ukljuci samo jednostavno znas da je ukljucio i osetis i malo nekako zarezi auto.. dobije motor snagu.. nista dalje.. pa iskreno oko 150k i jeste vreme za remont. . pise i u knjizi hehe

Comment

• sjstephy91
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2010
                          • 143
                          • Beograd- Srbija

@max A ja mislim da si ti pricao da vozis benzinca? A laguna benzinac sa turbinom sta? Ne postoji... da li se varam, da li vozis dci-a? Inace pozzz svima posle dugo vremena!
                          RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

vozim lagunu benzinca a imam i dizela sam kupio prvenac hehehe.. tako da znam da se kod mene turbina ne cuje samo glupi elektricno hidraulicni servo. heheh.. a inace i znam da turbina ne sme da ima zvukove tako bar majstori rekose.. poz ljudi.. inace hvala vam za odgovore dok sam panicio za servo heheh.. jbg nova makina pa svaki dan neki novi zvuk h

Comment

• hodzic_e
                              CBC Početnik
                              • 01.06.2011
                              • 9
                              • Sarajevo, BiH
                              • Izmeniti vrednost Laguna II-b, 2.0 dCi, 2008. g.

Originally posted by Franjo View Post
                              Misliš, će da rikne? Ne prpim! I to se dešava, samo je rano na 150 Kkm. Za sada nije zabrinjavajuće, jer u višim stepenima 4-5-6 se ne čuje. Isto, kad postigne radnu temperaturu, ne čujem uopšte: ni na leru, ni u vožnji.
                              Pozdrav,
                              Imao sam slican slucaj tj. da se turbina cuje, kao da zvizdi, zavija, zuji i sl. Nije upitanju Laguna (FORD TDCI), ali je auto vuklo bez problema, nije pusilo, ni cadilo, grama crnog dima nije bilo iza auta, nije trosio ulje i sl., sve u svemu auto se normalno ponasao i isao. Otisao kod svog majstora koji mi je rekao da nista ne diram i objasno mi da je najvjerovatnije u "vrelom dijelu" turbine (turbinski dio, pokretacki) propeler kojeg pokrecu izduvni gasovi (taj propeler pokrece "hladni dio" - kompreskorski dio turbine) izgubio mali dio jednog krilca-lopatice, odlomio se komad pa kada se vrti turbina tu gasovi prolaze (nesto kao princip zvizdaljke) pa zbog toga zvizdi i zuji turbina kada radi. Naravno, djavo mi nije dao mira i skinuli smo turbinu, kada fakat, na propeleru kojeg pokrecu izduvni gasovi na lopatici otkinuo se komad mali komad (pravo sitan). Kada sam skinuo turbinu, bilo mi bezveze da je vracam takvu, uradio reparaciju (cca 300EUR) i sve bilo OK. Prodao auto prijatelju (prije skoro 2g.) i dan danas je sve ok sa turbinom.
                              Nadam se da su Vam ove informacije bile od pomoci.
                              POZZ, Edo

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke View Post
                                Ne znam da li imas onaj mali ventilator u retrovizoru? Kod mene je ponovo poceo da se cuje pa moram opet da ga podmazujem. Izdrzao je vise od godinu dana od kada sam ga prvi put podmazivao.
                                Kako se skida taj poklopac na retrovizoru!?

@hodzic_e

Meni se na Laguni cuje turbina odnosno zvizdi dok auto ne postigne radnu temperaturu, kada postigne zvizdi manje ali ipak zvizdi, a remontovana je pre 3god. i od tada je tako.

Comment

Working...
                                X