@Jevtic..ako su dali takav podatak..zasto bih uzimao za merodavno bilo sta gore napisano
Drugo...
530 TURBO diesel ide 7.1 0-100
530i NON-turbo 6.9 0-100.I onda mu stavi jos turbo da bi bili ekvivalenti I to je do 100.A da vidimo malo vreme na 1\4 mile ili ti o-200
ja nigde u brojkama ne vidim dizel motor.
za VW je naveden Turbo dizel, za BMW opet isto Turbo dizel.
ne kapiram šta se želi naglasiti prepisivanjem brojki, da ve?a kubikaža- turbo motor ima bolje perfomanse od atmo motora ?
to se odavno zna, nisu potrebne brojke.
VW ima u ponudi turbo benzin, TFSI, što se to ne uporedi sa turbo dizelom.
ili ne mora Pasat, ima manjih modela, recimo 1.4 turbo dizel VW vs 1.4 turbo benzin.
može i drugih firmi, Reno ima takodje trubo dizel i turbo benzin u kategoriji 2 litra.
Fiat ?e uskoro po?eti da pravi benzince (turbo) posle pauze pa ?e i oni mo?i medjusobno da se porede.
naravno za high performance najbolji je benzin i tu nema dileme.
ali vecina ljudi ce se zadovoljiti sa fabrickim setup-om. eventualno neki chip tuning i neki stilski detalji.
@brick
zelim da naglasim da prosecan covek koji kupuje prosecan auto da bi dobio slicne performanse na dizelu mora doplatiti 2k evra. to je to.
inace ko oce gti masinu mora kupiti benzinca i to niko ne spori. ima naravno dizela koji su sve blizi tim masinama (2.0tdi ld 170ks reno 2.0dci od 175.) ali jos to nije to.
p.s. vw 1.4 ima i kompresor i turbinu tako da opet nemamo ekvivalentan dizel da ga uporedimo sa njim.
Boost , moze da se protumaci na oba nacina, s tim sto se gornji podaci uvek odnose prvo na diesel pa na benzin.Mada moram da priznam da je i meni prvo palo na pamet tako kao sto ti kazes da je.
Kako god...nista od datog nema misla.Sta..benzincu 2L sa 150 ks, u punom razvlacenju treba 3.5sec od 80 do 100 a jos dieselu za isto to 0.6.Nije nego...
tema je pocela s time da su dizelasi moderni, dakle turbo dieselasi bolji za danasnju CESTOVNU VOZNJU NORMALNOG VOZACA od prosjecnog benzinca, tj atmo benzinca.... na stranu pista, na stranu drag, na stranu 4 manijaka ovdje sa foruma, koga briga za one dvije desetinke od 0-100 ili jos manje za ubrzanje od 0-200? danasnji vozaci 99% vremena zele voziti relativno brzo ali opusteno, bez stresa i bez razmisljat da li ce im klip izletit van kroz haubu pri 7256 rpm!!!!!! svako vuce vodu na svoj mlin, ako cemo tako, mogli smo usporedit tdi v10 u tuaregu i benzinski v10 atmo iz gallarda i tema bi bila zavrsila nakon 3 posta.. vozio sam supercharged atmo, vozim diesel-a, i mislim da mogu mirne duse reci da prosjecnom vozacu i diesel moze pruziti dosta zadovoljstva. ako gledamo performanse, uvijek je bolji turbo benzinac, ali potrasnja, cijena, mali izbor modela stavljaju ih na marginu i za sada, nazalost, cine mali broj od ukupnog voznog parka, pogotovo u manje razvijenim zemljama... ko i dalje tvrdi da moderni dieseli tresu, ne idu i pregalsni su, nek dodje do mene, imam par prijatelja koji ce ih drage volje provozat (a6 3.0 tdi, opel signum 3,0cdti, tuareg v10 tdi) pa mozemo dalje pricat i razmjenjivat dojmove ...
p.s.:stednja vise i nije presudan faktor kod kupovine diesel-a, iskreno, ova moja pec ne vidim da je pre stedljiva, a i vecina sa iole tezom nogom na gasu misli isto...
Ej bre, tresu interno u motoru razbise se , vec sam napisao o tome, akseleracioni momenti na dieselu na kipu su ti koji prave vibracije, nepomaze ni multijet ubrizgavanje u vishe stepena da bi se izjednacili momenti ubrzanja radilice.
Vidis da svi imaju zamajce duple mase tipa, da nebi svojim vibracijama pojeli menjache, sto i dalje rade. Kad ukochish segment acceleracije klipa na njima izgubljen je i obrtni momenat istih motora, mrtva sila
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
hmmm.... sad... nebi htio krivo shvatiti Annelienine ukuse, ali mislim da ima drugih naprava koje puno bolje i vise tresu od diesel-a, cak i onih u traktorima...
Comment