RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

MA ne brini nista bar sto se Slobe tice tu ti garantujem da nece biti po ushima a za reparaciju u servisu za turbine vec ne znam . Pa sigurno ti je nesto okvirno rekao Sloba ?

Forumas Brance78 je pre dve nedelje radio sredjivanje motora kod Slobe i slao je turbinu na reparaciju pa mozes da ga priupitas na p.p. sta je i kako bilo mada ga nema nesto u zadnje vreme na forumu.
    Evo link sa njegovim postom i problemom a mislim da i stranicu dve unazad ima jos nekih objasnjenja sta se desilo i sta se sve popravlja.

viewtopic.php?f=377&t=31408&start=2400 poslednji post .

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Okvirna cena gogi je od 8000-32000 dinara s tim sto je najskuplja varijanta kada je turbina skroz riknula a meni su peraja otisla, ne razumeme se mnogo. Za Slobu ja ne brinem, on i burazer su za svaku preporuku...
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

Pa nadam se da ces dobro proci u toj raboti . Javi kad saznas sta je i koliko. Mada moze to i polovno da se nadje ali opet je pitanje cene i koliko ce to da traje i sem toga rotor se tesko nalazi van kompleta vec komplet turbina pa sta ti zapadne ali dobro to je krajnja nuzda. Ipak bolje remont pa si miran jer znas da si blebnuo kesh i da ce shljakati kako treba.

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Originally posted by modesti
          Originally posted by Laguna 2002
          Što se klime tiče

E sada problem. Danas pri spuštanju prozora zadnji iza vozača ostao dole ( podigao sam ga rukom ). Gde u Novom Sadu ima majstor ( znam da je neko pisao , ali listam više od 45 minuta i nikako da nađem ). Nemoj samo neki ovlašćeni servis od njih mi krenu
          Imam ja broj coveka iz Novog Sada koji je meni radio kompletnu reparaciju sajle za vozacev prozor, otisla mi pre jedno dva meseca. Namestio covek sve za dva dana a cena 3000 dinara, radi kao nov koji btw kosta oko 300 evrica.
          Zove se i preziva Zoran Stojanović, NS, 021-6414677 i 063-83-55-465
          Hvala

Comment

• dci Šabac
            CBC Član
            • 16.10.2009
            • 60
            • Šabac

Pozdrav narode lagunaski, znaci subota na Fruskoj Gori?
            Bilo bi lepo a vecini forumasa nije daleko

Comment

• dmlakic
              CBC Član
              • 03.10.2009
              • 14
              • bih

Originally posted by mobbdeepqb
              Originally posted by dmlakic
              ako je do freona onda ok ali mi nije jasno zasto jedna strana hladi,a druga ne.Trebalo bi sve da duvaju jednako Jel' neko cistio dizne i gde,koliko?Cuo sam za neko ultrazvucno ciscenje zna neko o cemu se tu radi?
              PS. Drzava nam dize cene goriva koje je uzasno prljavo,pa neka nam onda plati ciscenje....
              E ovako kada sam punio klimu na 400gr freona mi je puhalo na vozacevoj strani hladno a na suvozacevoj toplo pa sam polako pusto jos 100gr freona e onda je se osjetilo da pocinje puhati hladno i na suvozacevoj strani pa sam dodao jos 100gr i tako dok nisam napunio koliko treba 700gr i onda je puhalo isto na obadvije strane hladno normalno.
              Bar je tako kod mene!!!
              A sada me zeza ova sijalica u vratima suvozaca nekad hoce da radi nekad nece ali vise mi neradi nego sto radi nikako nisam mogao otkriti sta je pa ako netko zna da nesto pokusam uraditi?
              HVALA

Comment

• SHMEXY
                CBC Član
                • 30.03.2010
                • 18
                • beograd

jedno glupo pitanje.... jel treba da curi voda ispod kola negde na sredini...kad je ukljucena klima..kad smo vec kod klima da to pitam...

Comment

• vlaves2000
                  CBC Član
                  • 28.03.2010
                  • 95
                  • srbija

postovanje treba da idem sutra da kupim lagunu 1.9 dci 2004 interesuje me koji je servis dobar i povoljan da pregleda automobil i da uradi dijagnostiku i ako znate koliko to odprilike kosta. hvala puno i izvinite ako sam upao ali ovde sam nasao svez datum da polemisete
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

naravno da treba...

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

imam jos jedno pitanje sobzirom da sam laik za ova novije automobile na sta da obratim paznju pri kupovini lagune

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Dmlakic uglavnom je problem u kontaktu no ako ti kada otvoris suvozaceva vrata ne sija ni svetlo u kabini ili ti u kolima prostije receno onda je problem u prekidacu u bravi koji je jako tesko zameniti tj mora cela brava da se menja i poprilicno je skupo . Ako nije ta varijanta onda rasklopi tapacirung i pogledaj kontakte.
                        Ja recimo na vozacevim vratima imam problem: kada ih otvorim ne pali se svetlo dole na vratima a ni u kabini !!! Dakle kod mene je 100% problem u tom mikroprekidacu u bravi , nadam se da kod tebe to nije slucaj jerbo ces ga skupo resiti.

SHMEXY ne brini svaka klima pa i u kolima mora da ispusta negde taj cuveni kondez tako da je to skroz ok .
                        Posto cesto vozim motorcici leti kada na magistrali idem za grad prodje pored mene cesto auto sa klimom i ja sve mislim kako me neko pljune iz auta koji prodje pored mene ali je to samo kondez koji curi iz odvoda klime i rasprsi se tako da nisam nikoga premlatio zbog toga :

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

Originally posted by dmlakic
                          E ovako kada sam punio klimu na 400gr freona mi je puhalo na vozacevoj strani hladno a na suvozacevoj toplo pa sam polako pusto jos 100gr freona e onda je se osjetilo da pocinje puhati hladno i na suvozacevoj strani pa sam dodao jos 100gr i tako dok nisam napunio koliko treba 700gr i onda je puhalo isto na obadvije strane hladno normalno.
                          Bar je tako kod mene!!!
                          A sada me zeza ova sijalica u vratima suvozaca nekad hoce da radi nekad nece ali vise mi neradi nego sto radi nikako nisam mogao otkriti sta je pa ako netko zna da nesto pokusam uraditi?
                          HVALA
                          Jedan ortak,automehanicar mi je rekao da je mozda neka klapna,da se zaglavila,mozda i neki motorcic i da ,ako je to,treba da se skida cela tabla
                          A za sijalicu...verovatno ti gubi kontakt,skini tapacirung pa vidi

Comment

• vlaves2000
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 95
                            • srbija

nisam pomenuo najbitniju stvar sto se tice dijagnostike i pregleda automobila a to je da je auto u beogradu i da mi za beograd treba preporuka servisa

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

Originally posted by vlaves2000
                              postovanje treba da idem sutra da kupim lagunu 1.9 dci 2004 interesuje me koji je servis dobar i povoljan da pregleda automobil i da uradi dijagnostiku i ako znate koliko to odprilike kosta. hvala puno i izvinite ako sam upao ali ovde sam nasao svez datum da polemisete
                              U Hit autu ti vrse takav pregled,ali oni nikako nisu povoljni.Pre 3 god mi trazili 200 E za taj pregled,ali ti zato pregledaju apsolutno sve...Laguna ima 103 stavke za pregled pa sad vidi ko ce ti to raditi

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Originally posted by vlaves2000
                                imam jos jedno pitanje sobzirom da sam laik za ova novije automobile na sta da obratim paznju pri kupovini lagune

Paznju obracati kao i na vecinu osnovnih stvari pri kupovini bilo kog auta . pogledaj viewtopic.php?f=223&t=6436

Ukratko :

+ za lagunu : ako je dizel u pitanju obavezno : Stanje turbine , dizni , cuvenog EGR ventila , stanje prednjeg trapa koji je ocito rovit nakon x godina rabljenja . Stanje lamele .

+ za lagunu : ako je benzinac u pitanju : Elektonika poprilicno zadaje probleme kod benzinaca, vrlo cesto javlja odredjene greske bord kompjuter

i ne treba nasedati na pricu prodavca: nista to nije samo treba dijagnostika da se to ponisti !! Pa sto to on nije uradio ? Inace i kod dizelasa cest problem sa elektronikom.

Zatim : Bombine (auto trese i ima nepravilan rad ako je i samo jedna losa a ima ih 4, svaka je od 50-70e plus montaza) , stanje lamele .

Comment

Working...
                                X