Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Pozdrav svima. kao sto vidite ja sam novi na ovom forumu. odlucio sam da kupim lagunu 2 2007 g. sa predjenih 115 000 km. Na pregledu u servisu su mi rekli da su zadnji seleni polosi, pa mi recite da li je to problem bas u svih lagunai sta se desi kada odu totalno. da li se cuje lupanje u zadnjem dijelu ili nesto drugo, jer auto sam isprobao i nista se nije culo. pozdrav svima i naravno ocekujem odgovor.
pozz dragane
sto se tice selena ja imam lagunu 2 ph1 karavan i bio mi je otisao jedan selen i ne osjetis niti cujes nista po ravnom putu i asfaltu koji nije puno hrapav, medjutim kada naletis na neku vecu rupu, kanalic, lezeci policajac, cujes tup udarac koji dolazi od pozadi ( jednostavno prepoznas da nesto nije uredu ) ja sam zamjenio oba i kostali su me 35 eura samo seleni a zamjenu mi je uradio drugar!
opet laguna koja tebe zanima je 2 ph2 pa ne znam da li je zadnji ovjes isti!
nadam se da je pomoglo
pozzz
Originally posted by modesti
Originally posted by savke
Dobrodosao nazad modesti
Savke, mnogo lepse ti izgleda auto sa felnama nego sa ovim crnim čeličanama, da si makar neke radkapne stavio...
Ma i mene nervira kako izgledaju ali nemam vremena da potrazim neke koje mi se svidjaju. Ima original ali 1800din po komadu, sto mi se bas ne daje toliko....
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
e pa dobro ja vama dosao . Nije se nesto mnogo prosirila tema od kad me je onomad "onaj" sklonio.
Kako je ljudi jeste dobro ?
Mashine jel slusaju ? mogu odmah i da odgovorim tu i tamo Reno je to a
Originally posted by dex012
Imam Reno Lagunu 18 16v 2002. desava mi se sledece u toku voznje ukljuci se signalizacija Anomalia instalacione ( auto iz Italije) i gas mi se pojaca na 2-3 000 obrtaja i tako turira non stop. Ugasim ga i upalim i on ide normalno pa opet posle nekog vremena. Na dijagnostici neprijavljuje gresku niti konstatuje da je ikad bila. Neki put se i ugasi sam od sebe. Gas je normalan a onda pocinje malo da seta od 8 do 10 pa stoji na 9 pa opet a vecinom je normalan. Nesto neverovatno. Zamenio sam senzor bregaste i isto i majstor mi kaze ili onaj konektor sa leptira gas ili kompjuter. Proverim kod majstora kaze leptir gasa nov i kao nesto cistio muvo i radi dobro i stvarno 2 dana ok pa isto u voznji samo izbaci i drzi gas na 2000 obrtaja a papucica nereaguje nista, ugasim upalim vozim neko vreme i opet. Neznam vise sta da radim strah me je da nije kompjuter a on kazu 5-600 evra.
E pa da krenemo :
Dex , cest problem kod Laguna resiv je ali poprilicno skupo . Znam par njih koji su taj problem resili kod majstor Slobe ali kao sto rekoh kosta . Postoji mogucnost da je samo problem u jednoj dzeksni kod elektronske klapne ali cesce je problem sa komjuterom tj jednim cipom koji treba da se zameni i sve to kosta oko 300e plus ruke majstora !
Ako je zamena dzeksne u pitanju onda je to i najjeftinije resenje ali se desavalo da se problem ponovo javlja tako da
Sve u svemu komjuter ti javlja kvar na ubrizgavanju i nije zanemarljiv kvar u pitanju , ume biti nezgodno jer se ne mozes osloniti na auto moze da te zeza gde god i kad god .
Originally posted by slavenm
Mislim da reno predlaze na svakih 60 000 sto znaci da je tvoj sledeci na 180 000,
Kod nas ovlasceni servisi po Ns-u su radili veliki servis i davali garanciju na 100.000km ali se poslednjih godina desavala da je bilo pucanja kaiseva i velikih problema koji dolaze sa tim
pa su servisni interval smanjili na 80.000 km i od ove godine pojedini na 60.000km sto je verovatno iz bezobrazluka tj profit je u pitanju.
U nacelu kod vecine proizvodjaca automobila prva ugradnja se menja na (do) 100.000km naredne zamene se preporucuju do 80.000.
Originally posted by pozezanin
Imam Renault Megan 1.9 DTI, 2002 godiste. Ne mogu da nadjem oprugu biraca brzina (izmedju menjaca i biraca brzina). Ako neko ima informaciju gde mogu da je kupim, bio bi zahvalan da mi kaze. Unapred hvala.
Sabac ce resiti sve tvoje probleme tj tamo ima sve sto treba (na pojedinim otpadima) sto za Renaul sto za ostala kola. Poslacu ti na p.p. broj majstora koji mozda ima to ako nema sigurno ce te uputiti gde da trazis . Sve iz Sapca se salje brzom postom relativno brzo .
dcisabac@
Ajde matori nabavi mi one rukohvate na prednjim vratima iznutra.. Kod mene su svetlo krem a auto je vozila zena pre mene i sve prstenjem izgrebala,uzasno izgleda pogotovo vozacev..
Moze i da "napravis " ako je povoljno
e ljudi poz... momci dobro dosli nazad... imam jedan problemcic... tj. citao sam secam se cest je... jutros isao na posao, posle po devojku i sad kad se vracao izvalim na suvozacevoj strani duva ladno a na vozacevoj normalno... zna li se problem...
Comment