RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Evo telefona koji su mi dali u Savi za reparaciju letve, nalaze se u Sopotu i rekose da momci rade extra. Tel: 063 806 25 75 P.S. Sudeci po ovom postu za ove iz Trstenika, ovi iz Sopota i nisu bas naj jeftiniji.

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

informaciju oko cene za trstenik primite sa zadrskom jer se to odnosilo na letvu golfa IV i to pre godinu dana a tek od skoro sam vlasnik lagune tako da nisam imao prilike da se raspitam jel se to odnosi i na lagunu ,ali stavio sam broj pa je lako proveriti

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
        Imam jedno, mozda i glupo, pitanje. Gde se nalazi radio antena ako nije na krovu i na shoferki?....
        Na onom zadnjem desnom trouglastom staklu...... makar kod mene na karavanu.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nisam obracao paznju na to staklo, vidim da veliki broj lagunaa ima antenu na krovu, ispred prskalice za zadnje staklo...provericu kasnije. Hvala u svakom slucaju.
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

To nije antena za radio. A i kod mene je antena za radio isto kao i kod @savke.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Originally posted by soviet
              imao sam nameru da osiguram stakla ali trenutno to nemaju u ponudi... neverovatno...
              Prosto nemoguce. Evo ti lnk pa pogledaj , pa to ide zajedno sa polisom obaveznog osiguranja.
              http://www.dunav.com/Dynamic/ListItems. ... egoryID=63
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Laguna 2002
                CBC Senator
                • 13.12.2009
                • 297
                • Bačka Palanka

Da li neko može da mi proveri na svom autu koja je dužina merne šipke, merač ulja u motoru ( od vrha do čepa ). U pitanju je Laguna 1.9 dci 2002 88 kw. Kod mene je pukla ( donjih 50 - 100 mmm ), treba da naručim novu. Na nekoliko mesta mi traže broj šasije i kažu da se tako naručuje i cena je oko 3000 dinara. Imam još jednu kombinaciju za 950 dinara ( nova ), ali mi čovek kaže da sve su iste za 1.9 dci ( i da je broj šasije samo navlakača da se uzmu veće pare, kao ide nešto specijalno,... ) Hteo bih da proverim, a ne ih da uzmem par mm dužu ili kraću.
                Hvala.

Comment

• modesti
                  CBC Senator
                  • 26.08.2009
                  • 239
                  • novi sad
                  • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by gogi11
                  Evo da prekopiram iz moje teme :

Danas sam odradio automatsko paljenje svetala. Majstor mi je to odradio relativno brzo i vrlo profi mada ko je i ole poznavaoc te tematike zna da i nije to neki veliki biznis ali zanat je zanat. Kostalo me je 1500 dinara.
                  evo i sistema rada:
                  Cim upalim auto sama se svetla pale kad ugasim auto gase se i svetla (logicno) , prekidac (za svetla) je sve vreme na off-u , blicanje mi radi ali duga svetla kada hocu da aktiviram na duze vreme (nocu) da rade mora prekidac za oborena svetla da bude ukljucen dakle na drugom stepenu tj oborenim svetlima (naravno prvi stepen je pozicija). Nista komplikovano , preko dana a i noci ne razmisljas jedino si u obavezi da nocu prekidac podesis na oboreno svetlo i to je to (logicno da bi dugo svetlo bilo aktivno) i nocu po gasenju auta ne moras da vracas prekidac u off da bi se svetla ugasila vec sam odradjuje posao .
                  To je to sto je uradjeno , sledece je parking senzor , predlozen mi je neki za 45 evra bez displeja samo sa zvucnim signalom i za 65e isti taj ali sa displejom koji i pokazuje sa koje strane je prepreka i udaljenost iste. Zaboravih koji brend je u pitanju ali je u pitanju kvalitetniji kinez , inace ima i za 35e najjeftinija kineska varijanta ali mi je majstor rekao da je imao reklamacije na taj uredjaj tako da mi predlaze ove dve opcije za 45 odnosno 65e.
                  Za parking senzore obrati paznju na ovaj sajt i ovaj model.
                  http://www.vrhelektronik.com/index.php? ... &Itemid=54
                  Parking senzori LED LF-PD01 Rainbow tip
                  firma je iz Novog Sada, salju pouzecem jedino treba neko da ih ugradi.
                  It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slobo35
                    CBC Član
                    • 05.03.2010
                    • 16
                    • kraljevo

laguna 2002...imao sam isti problem.... i naravno da su mi poslali krivi merac..moj ima navoj a onaj koji su mi poslali nije imao..na kraju sam dobio onaj koji mi treba cena oko 1000din na sebi nema znak reno ali vrsi funkciju

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Definitivno ima vise meraca i nisu svi iste duzine. Normalno je da ti za rezervni deo traze broj sasije, ali opet, treba probati naci sto jeftiniji. Bez veze je davati duplo vise para da bi na njemu stajao renaultov znak....

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

modesti hvala na linku, pogledao sam i sada razmisljam sta i kako u nacelu sam dobio ponudu za nesto slicno kao sto je ovaj prvi na linku za 65e i mislim plus montaza nisam siguran. No nije hitno razmislicu jos sta i kako, hvala ti jos jednom.

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Vidi ovako, po meni, displej ti nije nesto potreban. Sasvim je dovoljno da ima zvucni signal. Ovi sto su na lagunama fabricki ugradjeni su skroz OK i nista vise od toga ti nije neophodno.

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

tacno je da su originalni senzori na laguni odlicni ali mi samo smeta sto su bas tihi tj kod mene je uvek malo pojacana muzika pa se oni i ne cuju u tom slucaju,bilo bi lepo kada bi zvuk senzora mogao da se pojaca
                            a sto se tice naknadno ugradjenih senzora ja sam cuo dosta losih iskustava,da cas pokazuju metar a u sledecem trenutku da vise nemas mesta i obratno,u svakom slucaju ne treba kupovati neku jeftinu varijantu

Comment

• laguna2001
                              CBC Početnik
                              • 05.07.2010
                              • 4
                              • 19000

ljudi ja sam nov ovde interesuje me dali je neko imao problem sa alternatorom non stop mi pali batery charge fault dali je imao isti problem bilo kakav savet bi dobro dosao

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by hope
                                tacno je da su originalni senzori na laguni odlicni ali mi samo smeta sto su bas tihi tj kod mene je uvek malo pojacana muzika pa se oni i ne cuju u tom slucaju,bilo bi lepo kada bi zvuk senzora mogao da se pojaca
                                Može da se pojača CLIP-om. Traži od majstora da ti to uradi kad budeš išao na servis, s tim što ne treba da očekuješ čudo...

Comment

Working...
                                X